Veza koja to nije, jedno je od najtežih ljubavnih iskustava i kada se prekine, gorčina, bol i razočaranje su ogromni. Osećanje gubitka ne pravi razlike i analize toga šta ste imali, šta ste realizovali, šta doživeli, ono uključuje sve što vam je u glavi i srcu, a čežnja za nečim što niste kompletirali i doživeli onako kako ste maštali, jednako je realna kao i gubitak nečega što ste imali i doživeli. Astrološki osvrt na to kako svaki znak preboljeva ovaj gubitak, nosi dobar savet! 

Ovan 

Vi ćete preboleti tako što ćete odlučno nastaviti sa svojim aktivnim i energičnim životom, što ćete reći DA svim izazovima i pronaći utehu u isprobavanju novih stvari. Nadoknadićete svo ono vreme za koje ste uzalud ulagali energiju, pokušavajući da doprete do druge osobe, da shvatite na čemu ste i da od toga napravite ono što vi želite. Uzećete svoj život u svoje ruke i bićete nezaustavljivi – jer sada se usmeravate na ono što možete, a to je da svakog dana sebi pronađete adekvatan izazov i avanturu. 

Bik 

Možete preboleti samo putem radikalnih rezova – izbacićete tu osobu iz svog života kompletno i stopostotno. Najveći problem sa „zamalo“ vezama je taj što nema jasnih granica i takvi bolni odnosi se mogu razvlačiti u nedogled. Kad jednom odlučite da vam je dosta toga, „raskinućete“ iako se čini da nemate šta da raskidate. Obrisaćete kontakte i početi da radite na „gašenju“ svoje topline i pristupačnosti, što je za vas posebno bolno, jer ste uvek spremni da oprostite. Okrenućete se sebi i drugim bliskim ljudima koji cene vaše vrednosti. 

Blizanci 

Prebolećete radeći ono što vi želite, ne obazirući se na ono što vam drugi savetuju. Možda ćete čuti gomilu konstruktivnih saveta, ali vi ćete pronaći ono što je vama potrebno da vam skrene misli, da vas okupira i angažuje. Možete biti zadovoljni zbog podrške koju vam drugi pružaju, ali „zamalo“ vezu ćete preboleti tako što ćete konačno odbiti da uvažavate tuđe stavove i mišljenja. Jednom kad prestanete da brinete kakvu sliku stvarate i šta drugi misle, počećete da radite ono što vas čini srećnim i donosi vam utehu. 

Rak 

Teško  vam je da sa bilo kime ili čime prekinete, vi ste emotivni i saosećajni i verujete da svaki odnos ima potencijal, kome treba dati svaku šansu. Biće vam teško da pustite nešto što očigledno ne pokazuje nikakvu tendenciju da pokrene taj potencijal koji vidite, jer vi znate u srcu da je sve moguće u ljubavi. Međutim, kad najzad shvatite da je ta ljubav samo vaša, zatvorićete se sa njom da u tišini isprocesuirate gubitak koji osećate. Želećete da vas druga osoba u potpunosti ostavi na miru, kao i da vas drugi puste da samujete i žalite, jer ćete se tako isceliti i nastaviti svoj život. 

Lav

Žrtvujete se u svakom odnosu i vrlo ste svesni ustupaka i kompromisa koje pravite – ako oni nisu cenjeni i ako zauzvrat ne dobijate ono što je vredno te cene, okrenućete se sebi i vratiti se stvarima koje vas ispunjavaju, a kojih ste se odrekli ili ih zanemarili, stavljajući odnos na prvo mesto. Učinićete to vrlo odlučno i energično, na svim frontovima – uletećete u novi poslovni projekat, započećete program detoksikacije na telesnom i duhovnom nivou, bavićete se sobom tako temeljno, da će vam svi reći kako ste procvetali i preporodili se. A tako ćete se i osećati. 

Devica 

I vi ćete morati da stavite sebe na prvo mesto, da biste preboleli komplikovan i nedefinisan odnos (kao i svaki drugi), ali to vam neće ići tako dobro kao Ovnovima i Lavovima. Vi ste odani i kao prijatelj i kao partner (i kao nešto nedefinisano između), bavite se predano problemima drugih ljudi i izlazite u susret njihovim potrebama, dok ste prema sebi preterano kritični. Kada upotrebite tu kritičnost da kažete sebi da je bilo dosta i da ne želite da se osećate poniženo, gaženo i zapostavljeno, naći ćete način da se zauzmete za sebe i angažovaćete svoju inteligenciju i marljivost da rešavate svoje probleme i poboljšate svoj život. 

Comments