Svi imamo odbrambene mehanizme, kojima nastojimo da se zaštitimo od povređivanja i da izbegnemo iskustvo slomljenog srca. Evo šta je u tom smislu karakteristično za svaki horoskopski znak. 

Ovan 

Mislite da ćete pretvaranjem da ste hladni i bezosećajni zaštititi svoje srce. Držite se kao da ne brinete ni za koga, osim za sebe, ali u suštini ste ranjivi i velikodušni, što pokušavate da držite u tajnosti.  

Bik 

Nikada prvi ne izjavljujete ljubav. Čekate potvrdu druge osobe, da biste se osećali dovoljno sigurno da podelite svoja osećanja. A ako se druga strana ne izjašnjava, nesrećni ste i frustrirani. 

Blizanci 

Veoma pažljivo birate koga puštate u svoj društveni krug, a još pažljivije koga smatrate osobom od poverenja. Ako neko pređe granicu, ili vas izneveri, odmah ga odbacite i isečete iz svog života. 

Rak 

Zatvoreni ste i u odnosima se krećete vrlo polako i oprezno. Pre nego što rešite da nekome poklonite poverenje, morate se uveriti da on vredi truda, pa čak i bola i nesreće. Kad se u to uverite, postajte hrabri. 

Lav

Držite se svojih planova i ambicija i ako se neko uklopi, ako uspe da vam se uvuče pod kožu i da vam se približi, znači da je vredan pažnje. Ponašate se kao da vam ljubav uopšte nije važna i da možete provesti život bez bliskih odnosa. 

Devica 

Držite se svojih visokih standarda. Ko prođe sve vaše testove i uslove, zaslužio je vaše srce. Ne dajete se, dok ne utvrdite da je druga osoba vredna i da vas neće izneveriti. 

Comments