Saznaj da li umeš da uživaš u malim radostima na pravi način

#BFFOREO FOTO-KONKURS: Budi zvezda modnog editorijala sa svojom najboljom drugaricom i osvojite LUNA play plus!

Ovaj puder možeš nabaviti u svakoj drogeriji – a koriste ga i poznate dame! Pronađi svoju nijansu!

We love: Čuveni Crushed Lip Color ruževi brenda Bobbi Brown stižu i kod nas!

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Testirali smo omiljene beauty proizvode Sare Jo! Ovo su naši utisci (VIDEO)

Kućna metoda uklanjanja neželjenih dlačica koju još nisi isprobala – a koja zaista radi!

Beauty trendovi 2018: Copy paste ili ostati svoja?

Beauty editorijal: Otkrij njenu tajnu 100% jače kose

A kako vaš dečko šminka

A kako vaš dečko šminka

1/2

Krajem dvadesetog veka dečko i šminkanje u jednoj rečenici značili su dve stvari – ili je dečko gej, ili je ekstremno mačo, pa je našminkao svoju curu putem oplavljivanja preko oka. A češće je značilo ovo drugo.

Tu foru sa šminkanjem putem pesnica smislili su muškarci, zato što njihova percepcija detektuje kao šminku samo ako je plavo na kapcima i crveno na ustima. Taj pojam o ženskom šminkanju potiče iz posthipi sedamdesetih, koje su u socrealističkom tumačenju glamura i kuloće značile da su senke plave, zelene i bele, a ruževi crveni, s tim što je ruž služio i kao rumenilo – tapneš po tri tufne na jagodice, pa utrljaš prstima. Podloge, puderi, korektori i ostali suptilni trikovi, koji služe da kad se kompletno našminkaš, ni jedan muškarac uopšte ne primeti da si našminkana, toga nije bilo. Tojest, toga nije bilo u socrealističkim torbicama za šminku.

sminka A kako vaš dečko šminka

Moja mama se tako šminkala. I sve njene koleginice i prijateljice. I moje tetke. I sve njihove koleginice i prijateljice. To je generacija žena koje su stasale u posleratnoj Jugoslaviji i za njih je frizura značila hladnu trajnu, dobro natapiranu, nalakiranu i nepomičnu kacigu od kose, a elegancija trapezasta midi suknja, sa najlonkama u boji kože, kroz koje su sa ponosom pokazivale dlakave noge. I šminka poput onoga što bi klovn smatrao umerenim i stavio na lice pripremajući se za neki krajnje ozbiljan ivent, kao što je sahrana, recimo.

Editors choice