Da li se često prisetite kako je sve izgledalo u godinama kada ste rođeni i kako se sve razvijalo kroz vaše detinjstvo? Ovo je jedna od čestih tema kada se sastanemo sa prijateljima, rodbinom, a uvek za cilj ima da se dokaže kako je tada sve bilo bolje ili, pak, da se kaže kako se i danas neke stvari praktikuju. Ovo poslednje posebno važi kada je moda u pitanju, budući da se iz godine u godinu pojavljuju novi trendovi, ali takvi da sve nekako podseća na neka prošla vremena. I to je istina, moda se konstantno menja, ali ne donosi ona u suštini ništa sasvim novo, već modifikuje ono što je bio trend u prošlosti. Ukoliko ste se zapitali kako je izgledala moda, šta se nosilo i bilo aktuelno u godinama kada ste rođene, donosimo vam jedan podsetnik u vidu “pozdrava iz prošlosti”.

1960.

60-ih godina prošlog veka moda je i te kako bila dostupna ženama. Ovo ste sigurno čule i od svojih tetki, majki. Ove godine obeležile su uglavnom damske haljine i kompleti, te to da su žene skoro isključivo bile u suknjama. Tada se baš i nije često mogla videti žena u pantalonama. Šeširi, rukavice, predivni materijali, činili su tadašnje dame veoma otmenim i prefinjenim.

Kakva je moda bila u periodu kada si rođena Kakva je moda bila u periodu kada si rođena?

1970.

Deceniju kasnije stvari su počele polako da se menjaju. Žene su u svakodnevne kombinacije počele da ubacuju jarke boje, da često nose odela, pantalone, a veoma su bile popularne kratke frizure. Period pantalona dubokog struka, zvonarica, kao i nešto naglašenijih oblina obeležio je ove godine.

Kakva je moda bila u periodu kada si rođena2 Kakva je moda bila u periodu kada si rođena?
Comments