Trendovi u šminkanju često se menjaju i nekada nam se čini da ih toliko ima da ne možemo sve da ispratimo.

Način šminkanja očiju koji se podudara sa bojom usana je u više varijanti dolazio i odlazio.  Za “podudarajući” trend koji podrazumeva istu boju karmina i laka za nokte možemo reći da je klasika, ali uvek dobro prihvaćena od strane žena. Zatim, tu je i trend kada se šminka podudara sa bojama vaše garderobe, što uvek donosi zanimljiv utisak vredan poštovanja, jer ste se baš potrudili. Ali za sada možemo reći da je monohromatski način šminkanja ipak najveći trend.

Monohromatska šminka, kao što i sama reč implicira, je tehnika šminkanja tako da su i oči i usne i obrazi u opsegu jedne boje. I ovaj beauty trend zauzima najviše prostora na svim modnim dešavanjima i naslovnim stranicama. Naime, svaka poznata dama, od Rijane do Džidži Hadid je obuzeta novim trendnom savršeno usaglašenih nijansi.

Najbolji deo celog trenda je baš onaj kada shvatite da je lako da se i sami ovako našminkate. Držati se jedne nijanse, bež, braon ili boje breskve, lako možete postići tako što izaberete nijansu koja dobro izgleda na vašoj koži i držite se time do kraja šminkanja.

Niste sigurni odakle početi? Jendostavno izbacite svu šminku iz nesesera na čistu površinu i napravite podudarajuće parove. Ovo je sjajna prilika da se prisetite svih senki koje imate i karmina za koje niste znali kako da kombinujete. Sada se poigrajte i kombinujte boje po osećaju.

Bordo mono

Džidži Hadid je prošle nedelje prezentovala novi trend monohromatskog šminkanja. Ona je izabrala bordo senku kao osnovu i držala se sličnih nijansi iz iste palete. Oči su naglašene bordo senkom, našminkane i malo preko gornjih kapaka za što bolji efekat. Tankom linijom iscrtan je i deo ispod očiju i a trepavice pojačane crnom maskarom. Obrazi i usne su u ovoj varijanti ostali neutralni, te je rumenilo u boji zemlje blago prebačeno preko obraza, a usne su našminkane karminom boje kože.

Didi Kakvo je šminkanje IN ovih dana?
Comments