Kroz odnose sa drugima upoznajemo sebe i svako koga sretnemo ima za nas poruku – nešto nam pokazuje, nečemu nas uči. Bliske osobe su naša ogledala, ali to su i oni sa kojima ne želimo nikakvu bliskost, koji nas izazivaju, ljute i nerviraju. Ali – i bliske osobe nas najbolje odražavaju kada nas nerviraju. A u tom ogledalu vidimo ono što nam se kod nas ne sviđa, zato se i ljutimo. Setite se da ste i vi ogledalo drugima i kad počnete da “kuvate” zbog nečijeg ponašanja, zapitajte se šta vam to govori o vama samima.

Kad se ljute na vas

Pogledajte u ogledalo ljutnje i besa – razmislite, ako ono odražava vašu ljutnju koje niste svesni, na koga ste to ljuti? Možda ste ljuti na ceo svet, na život koji je nepravedan i surov, ili ste ljuti na sebe?

Ne veruju u vas

Kad bliske osobe omalovažavaju naše sposobnosti, rugaju se našim snovima ili samo izražavaju sumnju u to da možemo da uspemo u onome što smo naumili, oni odražavaju našu nesigurnost i nepoverenje u sebe. Preispitajte se – koliko vi verujete u sebe, u svoje sposobnosti, u svoje snove? Koliko ste posvećeni i koliko radite na ostvarenju svojih ciljeva? Umesto da se osećate loše, jer nešto sigurno ne radite kako treba, sagledajte šta je to, šta treba da osnažite i pojačate i pružite podršku – svojim snovima i zamislima.

Comments