U petak, 25. jula, u bašti “Mikser House”-a (Karađorđeva 46) nastupa jedan od najboljih domaćih džez vokala – Katarina Kačunković, u pratnji Vuka Bradića (gitara). Njih dvoje će izvesti odabrani džez repertoar i bluz standarde, a nastup počinje u 22 časa.

Katarina Kačunković je džez pevačica rođena u Beogradu. Osamdesetih godina sticala je iskustvo nastupajući kao pevačica klasične muzike i paralelno aktivno radila kao studijski muzičar na džez, rok i r’n’b projektima. Solo pevanje diplomirala u klasi prof. Branke Kambasković koncertom u Etnografskom muzeju u Beogradu 1990. godine. Decembra 1991. debitovala je kao solista Džez orkestra RTB, pod upravom Zvonimira Skerla i Vojislava Bubiše Simića. Od tada počinje njena profesionalna karijera, u okviru koje je ostvarila saradnju sa mnogim srpskim i inostranim muzičarima, dirigentima, orkestrima i vokalnim solistima – u studiju, na koncertima i festivalima.

Katarina Kačunković Katarina Kačunković u bašti Mikser House a

Objavila je albume “Tribute to Mirko Šouc” (2011), “New Life” (2008), “The Erect Woman” (2006), gostovala na albumu “Balkan Asimetria”, grupe Hazari (1998), nalazi se i na LP kompilaciji “Beogradska džez scena 1993” (PGP RTB). U Muzičkom arhivu Radio Beograda nalaze se brojni snimci koje je realizovala na koncertima i u Studiju 6 Radio Beograda, u pratnji Džez orkestra RTB i malih sastava.

Pored pevanja, oprobala se i kao kompozitor, tekstopisac i aranžer. Iza sebe ima višegodišnje iskustvo rada na radio stanicama kao urednik i prezenter muzičkih emisija. Vodi Školu džez pevanja Katarine Kačunković u Dečijem kulturnom centru Beograda.

Comments