*GIVEAWAY* Proizvodi za negu kože koji su ti neophodni ovog leta

Otkrivamo: Kako da imaš jaku, blistavu i dugu KOSU?

Belgrade Notes: Novo cool mesto za tvoje letnje uživanje skriveno među krovovima grada

Letnji beauty trend: Kako da postigneš puniji i smeliji izgled obrva koje izgledaju prirodno

Bobbi Brown u Srbiji: Pogledaj KO je sve bio na promociji čuvenog makeup brenda!

Made for a Goddess: Kako da svoju kožu učiniš nežnom i glatkom (ADVERTORIJAL)

5 koraka kako da ovog leta imaš svilenkastu kožu i budeš ženstvena poput boginje

Ovo su OSOBINE muškarca sa kojim će SVE biti moguće!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Anastasija Grujić otkriva omiljeni par obuće koji se može kombinovati za sve prilike

Katarza kolektivne zabave

Katarza kolektivne zabave

Sindrom krda. Ima ljudi koji nisu sposobni za samoću, kontemplaciju, meditaciju. A i oni koji su sasvim sposobni ponekad potraže svoje stado, ne bi li se povezali i oslobodili osećanja na način kolektiva.

Čak i najosvedočeniji individualci imaju želju i potrebu da pohađaju kulturne događaje, ukoliko žele da podele umetnički i intelektualni doživljaj sa drugima. Potpuno je različito gledati film sam od gledanja filma u bioskopu. Čak i ako odete sami u bioskop, podelili ste doživljaj sa svim prisutnima i to svi osećaju. Takođe se potpuno razlikuje gledanje filma na TV-u ili kompjuteru u samoći, od kućne zabave koja uključuje gledanje filma. Na nekim mestima ćemo želeti da napravimo pauzu i iskomentarišemo, ili razjasnimo nešto što nismo razumeli. Negde ćemo se svi toliko smejati koliko se ne bismo smejali da smo sami. Uopšte, smeh je nešto što ćemo uvek rado podeliti sa drugima.

Isti ti indivdualci, baš kao i osvedočeni pripadnici krda, poželeće da izađu u društvo i da se napiju sa ljudima. Da ne pričaju ništa pametno i smisleno, samo da se zezaju i lupetaju. Ili da se iskaču i izvrište na nekom koncertu, ili samo da mirno piju svoje piće i osećaju se kao deo folklora u lokalnoj kafani.

Individualci ne potcenjuju kolektivnu energiju, koja pojačava osećanja i raspoloženje i dovodi do katarze, ako se predate aktivnom učešću, ako date svoj puni doprinos energiji stada.

Ali oni razlikuju ono što žele da dožive u masi i razlikuju stada kojima im je prijatno da se priključe.

6782654268 6b536a7c61 z Katarza kolektivne zabave

Svesno ljudsko biće je sposobno da uživa u samoći, jednako kao i u društvu

Mislim, drugačija je kolektivna energija na protestu protiv gej parade i na koncertu Metalike. Na derbiju i na pozorišnoj premijeri.

Kad sa punom odgovornošću birate stado u kome ćete blejati, samim svojim prisustvom doprinosite kvalitetu i smislenosti blejanja.

Ako tačno znate kada i zašto vam je potrebno da se umešate u gužvu, onda niste samotnjak i čudak, nego svesno biće, odgovorno za svoj doprinos kolektivu.

Obostrani uticaj je neminovan, jer inicira razvoj i transformaciju.  Raspitajte se o kvantnoj čestici kod nekog poznavaoca fizike.


Aleksina Đorđević je matora ribetina. Zna sve i neće vam reći. Ne daje savete i ne proriče budućnost, osim ako je baš mnogo nervirate. Užasno komunikativna, a provokaciju smatra najzabavnijim oblikom komunikacije. Izvodi striptiz za pismene.

Editors choice