Sigurno slutite da sledi još jedna krajnje konstruktivna rasprava o modnim tendenijama i trendovima. Ovog puta ćemo polemisati o kaubojskim čizmama, ali pre nego se dublje upustimo u tematiku, nije naodmet da napravimo malu digresiju.

Naime, ukoliko napravimo paralelu ove sezone sa modnim sezonama ranijih decenija, dolazimo do zaključka da je svaka sve više načičkana #musthave i trend listama. Dakle, svaka sezona po ovom pitanju ima početak, a kraja ni u najavi. I ko uopšte može, sve i da hoće, da isprati sve trendove i da svaki #musthave preturi preko leđa? Stoga, drage moje, potrebno je izvršiti selekciju i podići belu zastavu u unapred izgubljenoj borbi sa hiperprodukcijom trendova i tendencija. Ostaje nam jedino nedoumica oko toga koji, sa beskonačno duge liste #musthave i trend stavki, treba prigrliti i pustiti u svoj garderober. Ovo je zaista začkoljica sitna, ali moram priznati, dinamitna.

Trik za izlazak iz ovog lavirinta se ogleda u činjenici da nedvosmisleno, iz sezone u sezonu, treba da gradite svoj sopstveni stil i onda u sopstvenom ključu iznesete svaki trend koji vam se učini prijemčiv. Međutim, kako biste u pogledu stila rasle i razvijale se, imajte u vidu da je zdravo i potrebno povremeno izaći iz svoje zone komfora i zakoračiti u nepoznato. To dalje od vas zahteva da ne okrećete leđa novim tendencijama, već da pažljivo razmotrite koliko i kako bi one mogle da naglase vašu ličnost, umesto da vas načine još jednim oblakom u pantalonama. U te svrhe, donosimo listu ZA i PROTIV talasanja modnim svetom u vibracijama koje trend kaubojki nosi sa sobom.

Kaubojke: DA!

Jedan od glavnih razloga zbog kog bi trebalo da se okušate u upražnjavanju ovog trenda je upravo sinonim koji se vezuje za par dobrih kaubojki, a to je “slobodan duh”. Naime, kaubojke su doživele svoju ekspanziju ubrzo nakon formiranja grada Fort Worth u Teksasu, pre više od jednog veka. Ipak, širu popularnost od lokalne stiču tek pošto ih u šetnju izvode holivudske zvezde poput Marilyn Monroe, Raquel Welch i Jerry Hall. Danas, dobar par kaubojskih čizmi je neizostavan komad u cipelaru svake trndseterke i najviše se, kao trend, upelcerio među street style redove. U adekvatnim kombinacijama sa laganim slip haljinama, zatim dugačkim suknjama, pantalonama pastelnih tonova, sa parom farmerica, ali i kaputima klasičnog kroja formiraju impresivan i nadasve cool izgled. U konačnom, kaubojke, integrisane u jedan od pomenutih odevnih kombinacija, oslikavaju definiciju savremene nadogradnje cowgirl look-a.

U dugačkoj ili kraćoj ediciji, neretko se mogu uspešno stilizovati sa efektnim aksesoarima, te u verzijama glatke ili prevrnute kože rezultiraju kao idealno rešenje za život u metropolama. Jer, složićete se, probijanje kroz gradsku svakodnevicu je postalo ravno opstanku na Divljem zapadu.

Comments