Ova kolekcija odiše ženstvenošću, ali i je i vrlo edgy, a rizičnu kombinaciju ta dva pojma može da dizajnira samo dizajner poput Jacquemusa. Drugi deo revije bio je obojen nešto smirenijim tonovima, kao što smo mogli da vidimo na manekenki Belli Hadid. Od odevnih komada, za predstojeću sezonu Jacquemus je izdvojio crop topove, stilizovana odela, suknje, haljine sa cibzerom i oversized jakne. Naglasio je žensku siletu tako što je otkrio stomak i akcenat dao dekolteu, ali se uvek trudio da održi simetriju sa širokim donjim delovima. 

“Za ovu kolekciju, posle ovako specifične godine, želeo sam da okupim ljude pod jednim krovom i sa njima podelim važan modni trenutak . Želeo sam da se fokusiram na odeću, siluete, boje, tkanine, detalje i energiju modela”, napisao je dizajner na svom Instagram profilu.“Želeo sam da set bude minimalan i oštar, i da održava apstraktnu umetničku planinu koja je i bila inspiracija ove kolekcije”.

Ova revija ujedno je bila i veliki povratak manekenke Kendall Jenner na modnu scenu, nakon skoro godinu dana pauze. Posle anksioznosti koju oseća dok traju nedelje mode i o kojoj je otvoreno pričala, ona je osvojila modnu pistu u Parizu noseći modele Jacquemusa, a na Instagramu se oglasila kratkom rečenicom – “It’s good to be back”. Zajedno sa njom, pistom je prošetala i Bella Hadid, koja je skoro na Instagramu izjavila da smatra da je dizajner Simon Porte Jacquemus njena muška verzija.

Naslovna fotografija: instagram.com/tonigunns/

Tamara Mladenović 

Comments