Sigurno ste se do sada već upoznali sa uticajem hrane koju konzumirate na vašu kosu i kožu. Brza hrana i slatkiši nesumnjivo će učiniti da izgledate umornije, vaša koža će brže stariti, a pojavljivaće vam se i neželjene akne. Sveže voće i povrće, nasuprot ovome, predstavlja pravi eliksir mladosti za vašu kožu i kosu.

Jedno osvežavajuće voće posebno se ističe u svom blagotvornom dejstvu po lepotu. To je, verovali ili ne, kivi. Saznajte šta to kivi može da uradi sa vašom kožom, a onda odbacite nezdrave grickalice i bacite se na ovaj ukusni zeleni plod.

kivi salata Kivi vas ulepšava

 Podmlađivanje kože

Kivi je pun nutricijenata koji direktno utiču na vašu kožu, poput vitamina A, C i E, koji se bore protiv slobodnih radikala i sprečavaju oksidaciju, koja je glavni neprijatelj ćelija našeg lica. Ovi vitamini takođe stimulišu regeneraciju i redukuju znake starenja.

Detoksifikacija organizma

kivi Kivi vas ulepšava

Kivi je bogat vlaknima, koja utiču na pročišćavanje vašeg organizma od svih nezdravih supstanci koje svakodnevno unosimo.

Imunitet

Kombinacija vitamina C i omega 3 masnih kiselina koje sadrži kivi zaštitiće vas od mnogih infekcija koje bi se negativno odrazile i na vašu lepotu.

Borba protiv akni i toniranje

kivi za lice Kivi vas ulepšava

Kivi sadrži prirodne alfa hidroksilne kiseline, koje u saradnji sa vitaminom C uništavaju bakterije koje prouzrokuju nastanak akni, i očuvavaju ujednačenu nijansu vašeg lica. Nanosite ga na lice u kriškama, slično kao krastavac, ili se prosto umijte sokom od kivija, a potom isperite lice mlakom vodom.

Pored neverovatnih efekata na kožu, kivi će, bilo da ga jedete samostalno, sa ostalim voćem, ili, na primer, izblendiranog sa jogurtom pozitivno uticati na poboljšanje vašeg opšteg zdravstvenog stanja, koje je osnova lepote.

Jasna Stanić

 

Comments