Poslednjih godina smo navikli da svoje omiljeno književno ostvarenje imamo priliku da gledamo i na filmskom platnu, a prema najavama iz ove godine, čeka nas ekranizacija brojnih književnih klasika. Od fenomenalnog trilera Rebecca, do intrigantnih priča Roalda Dala, ovo su samo neki od klasika koje morate pročitati još jednom, pre nego što postanu hit u bioskopima.

Rebecca – Daphne du Maurier

Jedno od najiščekivanijih Netflixovih ostvarenja ove godine je adaptacija psihološkog trilera Rebecca, koji nas uvodi u svet anksiozne heroine, Mrs Winter koju proganja sećanje na njene pretke, iako ih nikada nije ni upoznala. Kuda god se okrene u svom novom domu u Manderleyu, nalaze se uspomene na inteligentnu, prelepu i popularnu Rebeccu, a njeno osoblje je stalno podseća da pokojna gospođica Winter nije živela i ponašala se kao ona. U filmu koji je izašao pre desetak dana, glavne uloge igraju Lily James i Armie Hammer, a film je za kratko vreme postao hit na Netflixu i društvenim mrežama.

Around the World in 80 Days – Jules Vern

Bogati neženja Phileas Fogg, odazvaće se na izazov svog društva iz Reform kluba i dokazati im da je moguće obići ceo svet za samo 80 dana. Na uzbudljivo putovanje krenuće u pratnji svog vernog fracnuskog sluge Passpartua, a ceo put će se iskomplikovati kada shvati da je osumnjičen za pljačku banke. Nakon susreta sa detektivima iz Skotland Jarda, spasiće devojku koju je otela sekta koja želi da je žrtvuje i kupiti slona na kom će proputovati Indiju. Da li će uspeti u svojoj nameri? Saznaćete kada pročitate knjigu.

Comments