Hot topics

Brze ideje kako da unaprediš svoj zimski stajling

#beautyresolutions: ClearLift & NIR savršena Derma Viva kombinacija za najbolju godinu za tebe i tvoju kožu!

#beautyresolutions: Top 3 beauty proizvoda za blistavu kožu u prazničnoj sezoni – ali i nakon nje!

Savršena vina za savršen ulazak u 2020!

#beautygoals za 2020: Hidrirana i negovana koža i kako je najzad učiniti takvom

Poklon ispod jelke kom će se obradovati svaki pravi #fashionista

8 znakova da te tvoja maca voli + kako da joj uzvratiš

Biljana Tipsarević otkriva koje su boje ove jeseni

#HairHacks: Glam frizura (savršena za sezonu žurki!) za koju su ti potrebne samo dve stvari

#StylishThrowback: Trendovi iz ’90. koje treba da uvrstiš u svoj garderober ove zime

1/2

Sreća je odličan industrijski materijal, baš kao i ljubav. Potraga za srećom prodaje gomile nečega, što vam neko nudi, jer vam je to potrebno da biste bili srećni. Duhovni učitelji vam nude prosvetljujuće prakse (koje koštaju značajne novce), a materijalistička potrošačka kultura vam nudi sprave koje će vam olakšati život u svim aspektima, simbole luksuza i prestiža bez kojih ne možete biti srećni…

Neuronauka vam nudi koncept povećanja kapaciteta za sreću, kroz nekoliko najvažnijih faktora.

Vežbanje zahvalnosti

Kada se loše osećamo, kad nas obuzima stid i osećanje krivice, preterano brinemo i okupirani smo tim negativnim osećanjima, naš mozak je podstaknut na zanimljiv način – osećanja krivice i stida aktiviraju u mozgu centre za nagradu. Na podsvesnom nivou, kada sebe krivimo i preterano brinemo, osećamo kao da nešto radimo u cilju rešavanja problema, što opet, aktivira osećanje ponosa na sebe i aktivira moždane centre. Međutim, dugoročno, ovo predstavlja vrzino kolo iz koga ne uspevamo da se izvučemo i ostvarimo neki realan pomak i napredak. Zato je potrebno da povećamo proizvodnju dopamina, što možemo postići vežbanjem zahvalnosti. Dakle, u teškim trenucima zapitajte sebe na čemu ste sve zahvalni – iako vam se možda u tom trenutku čini da nemate nikakve razloge za zahvalnost. Poneta je u potrazi za odgovorom, tokom koje prizivamo pozitivna osećanja i prisećamo se svega što nam inače oplemenjuje i ispunjava život.

Imenujte negativna osećanja

Osećate se užasno, ali potrebno vam je malo preciznije od toga. Od čega se tačno sastoji taj užas – da li je to tuga, strah, teskoba, beznađe, ili sve to zajedno? Identifikujte i imenujte svoja negativna osećanja, jer vam to pomaže da se sa njima suočite, a tako ćete brže proći kroz loš period. Osobe koje potiskuju negativna osećanja i ponašaju se kao da je sve u redu, samo gomilaju stres i truju se iznutra, uskraćujuću sebi šansu da se tih osećanja oslobode. Pronađite, dakle, reči koje opisuju ta osećanja, jer imenovanje aktivira predfrontalni korteks, što poboljšava vaše sposobnosti da izađete na kraj sa problemima.

Editors choice