Hot topics

Jutarnji rituali koji će ti pomoći da se ponovo osetiš dobro u svojoj koži

Saveti za negu problematične kože koji stvarno rade

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

Kako da nosiš najtrendi torbe sezone

Najpoželjnije boje u enterijeru ove godine

Singl mama: Nađi sebi čoveka kakvog bi preporučila svojoj ćerci

Instagram profili zbog kojih ćeš zavoleti jogu

Ljubavni horoskop za maj 2020.

Kako da ojačaš i održiš dobar imunitet (vitamin D ovde igra ključnu ulogu!)

Kako da sa 30+ pripremiš teren za kvalitetnih 50+

1/2

Urođeni osećaj za modu Francuskinja odavno je oduševio ceo svet i o njihovom stilu se iznova priča. Iako svakodnevna potreba Francuskinja za bretonskim prugama, kardiganima i svilenim marama postaje cliché, ti komadi su i dalje deo svakodnevne nošnje svih stilizovanih Francuskinja (a zaista ih je mnogo). Francuskinje uvek biraju komade koji prkose vremenu, akcenat ne stavljaju na aksesoar, već na jednostavnost, uklapanje suptilne palete boja, sofisticiranost, svakodnevnu eleganciju, a ujedno i neverovatno opuštenost kojom zrače njihovi stajlinzi, a i one same. One su samouverene, ležerne i zabavne, baš kao i njihove kreacije.

Kao što već znamo, njihove modne veštine datiraju iz davnih dana, a njihovo modno umeće je slavno. Stil fracuskih manekenki, glumica i pevačica iz prošle decenije imao je bitnu ulogu u konstruisanju francuskog šika kome se danas divimo. Još od perioda diva Françoise Hardy i Catherine Deneuve francuski osećaj za modu je upečatljiv i besprekoran.

Modna formula Francuskinja zapravo je vrlo jednostavna i vrlo lako je možeš usvojiti. Opusti se uz croissant i café au lait dok čitaš koji su to komadi koja svaka stilizovana Francuskinja ima u svom garderoberu.

Camel kaput

Sigurni smo da jedna Francuskinja sigurno ne bi preživela zimu bez ovog kaputa. Ne postoji ništa klasičnije i laskavije od kaputa u camel nijansi. Bez obzira da li ga nose uz jeans, Breton top, kardigan ili slip haljinu, definitivno na ovaj komad možeš potpuno da se osloniš. Camel kaput je svestran, praktičan i lako uklopiv komad koji će ići na sve. U njemu ćeš uvek izgledati beskrajno stilizovano, a ipak potpuno neopterećeno.

Crni blejzer

Crni blejzer će tvojoj kombinaciji dati pravi modni zaokret u “poslovnom” smislu. Francuska modna parola je praktičnost, tako je i ovaj komad toliko praktičan da ćeš moći da ga kombinuješ uz sve svoje dnevne kombinacije, ali i one večernje.

View this post on Instagram

Just clocked how the barista knew my name this am

A post shared by Camille Charriere (@camillecharriere) on

Bele patike

Konstantni klasik u garderoberu svake devojke su zauvek bele patike. Bele patike su pobednički finiš svakom stajlingu. One nesumnjivo pomažu da razrešimo sve svoje dileme, kada stojimo u gomili razbacane odeće i obuće i kada kasnimo na sastanak u ponedeljak ujutru. Francuskinje ih obožavaju, jer se savršeno uklopaju uz svaki stajling, uprošćavaju “zakomplikovane” stajlinge, ali i savršeno nastavljaju sofisticirane.

View this post on Instagram

🥐 @pompeiibrand

A post shared by Lucia Cuesta (@luciacuesta_) on

Editors choice