U poslednje vreme u modnom svetu sve češće nailazim na ime Alon Livné. Dizajner koji stoji iza jednog od look-ova koje je Beyonce nosila u novom vizuelnom albumu Black is King – Alon Livné, svoj brend je započeo u Tel Avivu još 2010. godine, nakon rada u modnim kućama Alexander McQueen u Londonu i Roberto Cavalli u Firenci. Zatim je 2014. godine izdao svoju prvu liniju minimalističkih venčanica, da bi se nakon toga 2017. godine preselio u New York i započeo karijeru modnog dizajnera poznatog po haljinama koje zvezde obožavaju da nose na crvenom tepihu. Među njegovim klijentkinjama već se nalaze velika imena kao što su Naomi Campbell, Katy Perry i Lady Gaga, a sigurna sam da ovog dizajnera čeka još mnogo toga.

Kako bismo ušli o priču o Alon-ovom dizajnu, moram prvo da napomenem značaj albuma Black is King, iza koga stoji Beyonce. U trenutku kada je #blacklivesmatter pokret u punom jeku, Beyonce kao ponosna predstavnica svog naroda kroz vizuale albuma prikazuje kulturu, tradiciju, moć i lepotu nacije tamne boje kože, i zato je svaki detalj svakog kadra veoma važan. Tako na scenu stupaju značaj i simbolika kostima koje ona nosi, i tu dolazimo do vizije Alon-a Livné-a.

Zerina Akers, stilistkinja Beyonce, kontaktirala je Alon-a sa rečima da ima veliki projekat za njega, ali ne može mnogo više o tome za sada da mu otkrije. Alon, koji je dotad već sarađivao sa njom i uradio nekoliko modela koje je Beyonce nosila na turnejama, je naravno bio uzbuđen oko većeg projekta i sa malo informacija i uz moodboard koji je dobio, uradio je skice za tri predloga.

Comments