Sada već “davne” 2006. godine, na modnu scenu stupile su sestre Olsen. Najpoznatije bliznakinje Holivuda odlučile su da postanu modni dizajneri, a The Row je njihova modna priča. Iako ih je danas teško videti u javnosti, one su pronašle način da svakodnevno komuniciraju sa publikom. The Row kolekcija je omaž stilskom jeziku.

Činjenica je da modu u 21. veku slobodno možemo nazvati globalnom industrijom, a za taj snažan uticaj zaslužne su pre svega velike modne kuće. Zahvaljujući veličanstvenim revijama koje se održavaju širom sveta, trendovi se šire brzinom stihijskih požara. Svetska modna industrija svake godine “obrne” nezamislive svote novca, a zbog uticaja koji ima na javnost, postepeno razvija svest o održivoj modi. Kreatori mogu da pomognu društvo tako što će stvarati nove proizvode na društveno odgovoran način. U ovu kategoriju se mogu uvrstiti i sestre Olsen. Njihovo poznavanje luksuzne robe ukombinovano sa ličnim stilom, obezbedilo im je estetsko uporište za vođenje sopstvene linije. Kritički nastrojena publika koja se vezala za njih kao glumice, teško je prihvatila njihove dizajnerske početke. Posle više od decenije tvrdoglavog napredovanja, uspele su da oduševe sve modne poklonike koji u stopu prate svaku novu kolekciju. Odeća je kanal kojim iskazuju svoj kreativni potencijal.

Njihova poslednja kolekcija za proleće/leto 2020. prezentovana je u septembru ove godine, i napravila je pravi bum! Premda je sama revija bila čista predstava minimalizma, reakcije posetilaca su bile sve, samo ne svedene. Za mesto prezentacije odabran je Greeenwich Street studio, objekat koji nudi prefinjenu jednostavnost: beli zidovi, neupadljiva pista, mnogo prirodnog svetla i veoma posebno osveženje. Brojne ličnosti modnog sveta kao što su ugledni novinari, influenseri i “showbiz” lica, posluženi su kafom i macha čajem koji su sipani u keramičke šolje zemljanih tonova. Paaa, neko je očigledno mislio na svaki detalj! Čistota i mir prostora ispunjeni su laganim soul soundtrack-om, a svi ovi elementi zajedno, doprineli su vrhunskom estetskom ugođaju kada su na pistu izašli modeli u najnovijim komadima iz kolekcije. Uz prekid disanja i spremne beležnice, svi su čekali da vide šta su to kreatorke pripremile za nadolazeće sezone. Ono što kreacije Olsen sestara izdvaja od mnogih drugih brendova jeste jedinstven dizajn koji slavi klasiku.

Comments