U modnom svetu, kreatori ne bi ni postojali da nije njihovih večnih muza, čiji je uticaj često presudno uticao na njihove dizajne i razvoj celokupnog imidža brenda. Svaki veliki momenat u modnoj istoriji dogodio se zahvaljujući upravo njihovim bliskim vezama sa svojim muzama. Ove žene bile su muze najvećih svetskih dizajnera i ostale su njihova inspiracija do kraja života.

Audrey Hepburn

Njeno prijateljstvo sa Hubertom de Givenchyjem nam je prva asocijacija kada se govorio ovakvim odnosima u modnoj industriji. Filmska diva zlatnog doba Holivuda bila je nepresušni izvor njegove inspiracije još od trenutka kada je za nju dizajnirao malu crnu haljinu za film Breakfast at Tiffany’s. Audrey je često isticala da se oseća stvarno samo u njegovim kreacijama i da on nije samo dizajner, već čovek koji stvara jedinstvene ličnosti. Brend Givenchy doživeo je enormnu popularnost u ovom periodu, a glumica se svuda pojavljivala noseći isključivo njegove kreacije.

Madonna

Brushalter oblika kupe jedan od je od komada koji su obeležili Madonninu Blonde Ambition turneju, a ovaj specifični komad kreiran je posebno za nju od strane Jean Paul Gaultiera. Nakon ovog komada njegova karijera krenula je uzlaznom putanjom, a Madonna ga je učinila svojim bliskim saradnikom. Kreirao je originalne outfite inspirisane njenom ekscentričnom lišnoću za gotovo sve njene turneje i brojne svečane prilike, a njihovo prijateljstvo traje već 30 godina.

Comments