Najvažnija žena u njegovom životu je naravno, njegova majka. Toga si se odmah dosetila, jer je sasvim očigledno. Bilo da je prisan sa majkom, ili da joj se opire celog života, odnos sa njom oblikuje njegov odnos sa ženskim svetom, a to se događa na nesvesnom nivou. Možeš da računaš sa tim da majka ima uticaj na njega, bilo da je podložan njenoj manipulaciji ili joj veruje i traži od nje savet, ili joj tera inat.

U svakom slučaju, kroz odnos sa tobom, on odigrava neki aspekt odnosa sa njom, najvažnijom ženom u svom životu. Dakle, mama je zakon, ali tu su još neke važne žene, za čiji uticaj je on potpuno otvoren – a da toga verovatno nije ni svestan – i koje je potrebno da imaš na svojoj strani, da ti ne bi upropastile vezu.

Mama

Jedini ispravan odnos prema njegovoj majci je totalni rispekt. Ona je možda hladna i lukava, lažno ljubazna i ima sve odlike kučke, ali ona ga je rodila i vaspitala, poznaje ga i voli celog života, čak i ako je ta ljubav posesivna i sebična. On je njen sin, njeno dete i to totalno nema veze sa tim što je on tvoj muškarac i podrška i možda otac tvoje dece. Možda tebe izluđuje to što se on pretvori u dečkića pred njom i što se uvek iscima zbog nje i što ona na taj način očigledno pokazuje da ima nad njim veću moć nego ti i da na svaki način ima više prava od tebe, ali stvari tako stoje. Ne možeš da radiš protiv mame, jer tako radiš protiv sebe.

Zapitaj se zašto te je izabrao – u čemu ličiš na njegovu mamu, ili u čemu se potpuno razlikuješ od nje, jer to je njegov podsvesni model, a ti si tu da ispuniš njegove podsvesne težnje. Možda ti se čini da je to malo bolesno, ali zapitaj se na kog tvog dominantnog roditelja liči (po karakteru) tvoj partner, ili je opet, potpuna suprotnost dominantnom roditelju (obično je za žene to otac, ali je često i majka, naročito ako su odnosi napeti i problematični). Roditelji upisuju mnoge šeme u naše mozgove i srca, kao i u naše gene, i potrebno je da se prema tome odnosimo sa pažnjom i poštovanjem i pre svega, da budemo svesni tih uticaja.

Njegova najbolja prijateljica

Nema svaki muškarac najbolju prijateljicu, ali ako je tvoj partner ima, dve su mogućnosti – ona će te ili hejtovati ili ćeš biti i njena prijateljica. Ako među vama postoji odbojnost i napetost, neka od vas dve će izgubiti u ovoj borbi za veći uticaj nad muškarcem, a vrlo je verovatno da ćeš to biti ti.

jon tyson 353597 unsplash 1 Ko su žene u njegovom životu koje imaju moć da vam upropaste vezu

 

Ona je u prednosti – poznaje ga duže i bolje nego ti, ima sa njim istoriju koju ti još nisi stekla i bez ikakvog obzira poseže za tim prednostima svaki put kad ste zajedno u društvu, isključujući te iz razgovora i stavljajući ti do znanja da ona ima mnogo više prava na njega, nego ti (slično kao opaka mama), a kad mu to predočiš, bolno ćeš se suočiti sa tim da je on brani i da je veoma ljut što ti imaš nešto protiv njegove prijateljice.

Comments