Svako od nas pravi greške u vezama i bliskim odnosima, čak i onda kada nemamo nameru da to činimo. Nekada svoje frustracije “istresemo” na partnera, nekada prorade naše duboke nesigurnosti i odbrambeni mehanizmi, nekada nama jednostavno preovladaju emocije. Bilo kako bilo, naše neželjeno ponašanje može nas udaljiti od partnera i zato smo se konsultovali sa zvezdama – kako bismo otkrili na čemu bi to svaki znak trebalo da poradi kada su partnerski odnosi u pitanju. U nastavku vas očekuje narednih šest znakova zodijaka.

Vaga – može biti pasivno-agresivna

Vage u vezama često ne znaju kako da iskažu svoje nezadovoljstvo – pa radije biraju da se prave da je sve u redu, čak i onda kada nije. One priželjkuju odnos bez konflikata i pribojavaju se rasprava, te uglavnom sve reše potiskivanjem emocija. Nažalost, to može dovesti do pasivne agresije sa njihove strane, koja se ispolji nakon više potisnutih emocija i iskrenih reakcija. Ukoliko ne nauče da komuniciraju, Vage postaju esktremno nezadovoljne, što se ocrtava i na njihovim partnerima – koji ih mogu ili ostaviti ili planuti samo kako bi konačno od njih dobili iskrenu reakciju i odgovor. Zato, naučite da otvoreno komunicirate svoje potrebe na vreme, jer vaš partner ne može da vam čita misli, a konflikt ne znači da će vas voljena osoba ostaviti.

Škorpija – pravi dramu umesto da timski rešava stvari sa partnerom

Sa Škorpijama su odnosi uglavnom crni ili beli. Ili je sve sjajno, ili je najgore, ili je vrelo ili je ledeno. Dakle, ili je rat ili mir – i sredina ne postoji. Ovo može biti izuzetno komplikovano u odnosu sa partnerom, koji će nakon nekog vremena početi da se pribojava da Škorpiji kaže svoje mišljenje, jer nikad ne može biti siguran da li će ono izazvati isuviše burnu reakciju, što dovodi do raskida. Škorpije suštinsi veoma vole svoje partneri i kada je sa njima lepo, osećaćete se na vrhu sveta – ali kada nije, zapitaćete se zašto ste uopšte u vezi. Zato bi škorpije trebalo da razumeju da su on i njihov partner tim, a ne neprijatelji, čim se u nečemu ne slože. Napad možda jeste vaš odbrambeni mehanizam, ali odbrana od partnera vam nije potrebna – on je sve vreme na vašoj strani.

Strelac – nije iskren u svojim osećanjima

Strelčevi su poznati kao oni koji sa sobom uvek donose zabavu i dobro raspoloženje. Ipak, njihovi strahovi, snovi i osećanja veoma su intenzivni i postojeći – oni ih samo dobro prikrivaju i ne dele gotovo ni sa kim. U partnerskim odnosima, Strelčevi najčešće partneru ne kažu kako se osećaju i prave se da je sve okej, a zatim se požale prijateljima na probleme u svojoj vezi – umesto da ih razreše sa osobom sa kojom su. Ukoliko vaš partner sazna da sa njim ne razgovarate i pravite se da je sve u redu, a da svi prijatelji znaju da imate problema u vezi kojih on nije ni bio svestan, može doći do raskida. Zato, pre nego što krenete u “tračarenje”, bilo bi najbolje da se zaista osvrnete na svoju vezu, budete u konekciji sa svojim emocijama i konačno razgovarate sa partnerom.

Jarac – unapred očekuje da će biti povređen

Jarčevi vole da budu deo power couple veze, da ulažu u nju i u svakom smislu rade na jakom i stabilnom odnosu – sve dok njihov unutrašnji pesimista ne izađe na videlo i zapreti da sve pokvari. Onda kada Jarac pomisli da će nešto da se pokvari i da će izgubiti ono do čega mu je najviše stalo, on uključi svoj odbrambeni mehanizam i automatski počne da se žali na partnera, na život, na vezu u celosti – što može dovesti do neželjenog raskida. Zato, nemojte unapred osuđivati sve na propast, prepustite se svojoj vezi i verujte u sebe i svog partnera – jer ste dostojni ljubavi i zaista se veza može završiti i srećnim krajem.

Vodolija – uvek mora da pobedi

Vodolije vole da budu za korak ispred svih, te će tako i vezu smatrati svojim master planom koji bi trebalo da osvoje i iz njega izađu kao pobednici. Ali, u vezama stvari ne funkiconišu tako i druga osoba nije tu samo kako bi se našla pod kontrolom vaših želja. Umesto da budu deo tima, pronalaze zajednička rešenja i kompromise – Vodolije često svako manje neslaganje pretvore u bitku koju svim silama pokušavaju da dobiju, usled čeka se njihovi partneri često odalje. Dakle, vreme je da sve Vodolije shvate da u ljubavi nema pobede i da pobeda nije cilj. Ljubav je deljenje i otvaranje pred nekim, zajednička pobeda ka kojoj svi mi težimo.

Ribe – žrtvuju delove sebe zarad veze

Ribe su veliki sanjivi romantici koji veruju u pravu ljubav, ali je često i preterano idealizuju. Ribe se mogu do te mere zaljubiti da će ignorisati sve crvene zastavice na putu, što dovodi do toga da se prilagođavaju, prelaze preko svojih granica i čak menjaju sebe – samo kako bi njihova veza opstala. Zato je vreme da zakoračite korak unazad, malo realističnije osmotrite odnos u kojem se nalazite i sačuvate svoju autentičnost, jer ćete jedino tada biti srećni i sami sa sobom, i u vezi.

Naslovna fotografija: instagram.com/esteticpart

Jovana Pantić

Comments