Izaberi ovu BOJU ako želiš da deluješ SAMOUVERENO i COOL!

Samo za prave HEDONISTE: Kako da napraviš najbolju KAFU ikad!

#BFFOREO FOTO-KONKURS: Budi zvezda modnog editorijala sa svojom najboljom drugaricom i osvojite LUNA play plus!

Ovaj puder možeš nabaviti u svakoj drogeriji – a koriste ga i poznate dame! Pronađi svoju nijansu!

We love: Čuveni Crushed Lip Color ruževi brenda Bobbi Brown stižu i kod nas!

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Testirali smo omiljene beauty proizvode Sare Jo! Ovo su naši utisci (VIDEO)

Kućna metoda uklanjanja neželjenih dlačica koju još nisi isprobala – a koja zaista radi!

Beauty trendovi 2018: Copy paste ili ostati svoja?

Koje sam danas boje?

Koje sam danas boje?

Ne znam kako vi razmišljate o obojenim danima, ali ja biram boju svako jutro čim otvorim oči. Boje se mogu mijenjati u toku dana, kao što se meni dešava da promijenim deset boja. Obično nastojim da mi dani budu što šareniji, veseliji i sjajniji, međutim, to baš i nije lako postići.

Možda nikada niste pomislili da boje utiču na naše raspoloženje, ali ako se samo malo okrenete oko sebe i date značaja bojama, možda i primjetite koliko su važne. Boje utiču na osjećanja, mogu da izazovu pozitivno i negativno raspoloženje.

Primarne boje su crvena, plava i žuta. Crvena je boja ljubavi, aktivnosti, borbe, strasti; žuta boja je povezana sa toplinom, optimističnošću i ima pozitivan efekat na raspoloženje; dok plava boja podstiče smirenost. U paletu boja spadaju i zelena koju još zovu i boja zdravlja; bijela koja je simbol čistoće, ponosa, dobrote; crna koja izaziva strah i često je povezujemo sa nesrećom. Narandžasta je energična, optimistična, druželjubiva; roze je elegantna, nesebična i senzibilna; ljubičasta je mistična i tako dalje. Muškarci se više okreću ka plavoj, a žene ka roze i crvenoj boji.

Zavirimo u sareni svijet Koje sam danas boje?

Odaberimo svoje raspoloženje uz pomoć boja

Pođite od sebe – da li se bolje osjećate kada je sve oko vas tamno ili kada preovladavaju tople boje svijetlijih tonova? Svi su nekako veseliji kada dođe proljeće, sve cvijeta, boje se mijenjaju i nestaje sumorna siva zima. Da li ste nekada ustali namrgođeni i nesvjesno obukli neku boju, pa se osjećali bolje? Ja jesam, i mogu da vam kažem da zaista djeluje. Koliko ste samo puta ostavili neku majicu po strani, jer vam se nije svidjela boja, a niste ni pogledali kroj? Zašto većina ljudi izbjegava odjeću svjetlije, drečavije boje, a ipak bira one jednostavne kao što su siva, crna i braon? Naučite da se igrate bojama, ne morate biti u fazonu “sve mi boje dobro stoje”, ali možete uklopiti šarene detalje i to na mnogo načina.

Predlažem vam da počnete da obraćate pažnju na obojeni svijet oko sebe. Niste ni svjesni dok se malo ne zagledate, da zapravo boje mnogo utiču na nas. Promijenite boju zidova, promijenite odjeću koju nosite, promijenite lak na noktima, dodajte sebi bar jedan svijetli detalj i osjećajte se odlično. Vedrim raspoloženjem utičete i na ljude oko sebe, zar ne volite kad su svi oko vas pozitivni i veseli? Boje su sigurno jedan od načina da otjerate depresiju i nekome pomognete da se osjeća bolje.

Ne prođe dan, a da ne upitam sebe koje sam danas boje – saznala sam da sam danas žuta, a vi?

Izvor fotografija: kcobal.deviantart.com, desktopwallpaperhd.net, index.hr


Iva Urdešić je prije svega veliki sanjar. Voli osmijehe, snijeg, kafu, ironiju i jutra, a obožava Ninu Simone i Janis Joplin. Žuri, a uvijek kasni. Beskrajno je tvrdoglava i zaljubljena u prirodu. Živi za danas i čvrsto vjeruje u sutra.

Editors choice