Najavljujemo vam neke od filmova koje nam donosi ova jesen, a koji će sigurno privući veliku pažnju publike.

Ponos (Pride)

Pride  Koji će se filmovi gledati ove jeseni

Ponos je priča o udruženoj borbi gej i lezbijske zajednice i jednog rudarskog sindikata u Velsu 1984. godine protiv tadašnjeg političkog režima predvođenog Margaret Tačer. Ceo film je snimljen po realnom događaju i predstavlja ljude spremne da ustanu u odbranu svojih uverenja, ali i svoje egzistencije.

Igra imitacije (The Imitation Game)

imitation game Koji će se filmovi gledati ove jeseni

Igra imitacije je uzbudljiva priča o tragičnom engleskom matematičaru i kriptologu, Alanu Tjuringu, koji se smatra i ocem računarstva. Film prikazuje njegovu trku da otkrije nemačku Enigmu tokom Drugog svetskog rata, ali i borbu sa skrivenom homoseksualnošću, zbog koje je kasnije i osuđen.

Nestala devojka (Gone Girl)

gone girl1 Koji će se filmovi gledati ove jeseni

Ovaj film prezentovaće nam zanimljivu priču o suprugu čija žena nestaje uoči njihove godišnjice braka. Ceo film predstavlja jednu uzbudljivu potragu, gomilu nagađanja o potencijalnim krivcima, i odličnu glumačku postavu na čelu sa Benom Aflekom. Film je snimljen po istoimenoj knjizi.

Nesalomiv (Unbroken)

unbroken Koji će se filmovi gledati ove jeseni

Nesalomiv je priča o olimpijskom trkaču na duge staze, Luisu Zamperiniju, koji se borio kao bombarder u Drugom svetskom ratu. Padom njegovog aviona iznad Pacifika, on postaje japanski zatvorenik. Ovo je drugi film u režiji Andželine Džoli, a videćemo hoće li on doživeti veći uspeh od njenog prethodnog izleta u svet režije.

Jasna Stanić

 

 

Comments