Skincare rutine su postale deo naših svakodnevica, a beauty industrija je to uočila i počela da nam nudi novi proizvod za novim proizvodom. Sada, imamo gomilu proizvoda na našem noćnom stočiću ili u kupatilu, ali nismo baš sigurne kojim redoslednom bi trebalo da ih koristimo. Tu je serum, a tu je i krema za lice, a tu je i maska, pored nje ampule, još jedan serum koji smo možda dobile na poklon, sprej za lice… Listi nema kraja i mi smo malo zbunjene. Šta raditi sad? Niko ne želi da svojoj koži napravi dodatni problem, pa zato u nastavku teksta pročitajte nekoliko saveta o tome kojim bi redosledom trebalo da aplicirate skincare proizvode u svojim svakodnevnim rutinama. Svakako, svako od nas je jedinstven i svakome je potreban određeni tip nege, ali moguće je da ste pronašli proizvode koji su adekvatni za vas, a ne daju razultate jer ih neispravno koristite, odnosno koristite ih neispravnim redosledom. Evo kako to da promenite!

Za početak, zašto stavljamo više proizvoda na lice?

Nijedan proizvod za negu ne može u sebi imati sve sastojke koji su vam potrebni u nezi kože, da je to moguće – kupile bismo ga odmah naravno, ali, nažalost, nije. Zato, potrebno je više zasebnih proizvoda od kojih će svaki uticati na određeni segment naše kože, a više proizvoda treba pametno uklopiti. Kada koristimo više proizvoda, i nanosimo ih jedan nakon drugog, oni zajedno delaju i pospešuju međusobno dejstvo.

Zlatno pravilo nanošenja proizvoda

Zlatno pravilo nanošenja proizvoda ipak postoji, a ono se svodi na to da prvo nanosite proizvode najlaganije teksture, a polako se krećete ka onima koji su najgušći i najteži. Na primer, serum bi uvek trebalo da bude među prvima, dok kremu za sunčanje, kremu za lice ili naročito noćnu kremu za lice – treba da ostavite za kraj. Na ovaj način vi se osiguravate da vaša koža uspešno upije sve što ste na nju naneli, jer ukoliko prvo nanesete gustu kremu koju koža duže apsorbuje, serum preko praktično neće imati efekta na vašu prezasićenu kožu. Dakle, prvo proizvodi laganih tekstura ili tečni, a na kraju guste kreme.

Comments