Fashion vintage stil uz koji ćeš biti prepoznatljiva na maturskoj večeri

Jelena Gavrilović o modi, trendovima i stilu: “Patike su postale moj novi modni fetiš!” (INTERVJU)

Kako da 40-te budu nove 20-te: Ako još uvek ne koristiš ovaj sastojak u nezi kože lica, bilo bi dobro da počneš!

Šta oni koji ispunjavaju život zelenom bojom rade bolje od ostalih?

Zašto je serija Sluškinjina priča toliko relevantna danas i kako pomaže ženama da se (iz)bore za svoja prava

Da li možemo spasiti planetu Zemlju?

Tri sporty chic načina da nosiš patike ovog proleća kao Nina Seničar

Fenomen veštačke inteligencije ili zašto smo zapravo fascinirani serijom Zapadni svet

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Koji oblik ženstvenosti dominira kod tebe?

Koji oblik ženstvenosti dominira kod tebe?

1/2

Ženska psiha je drugačija od muške i za samospoznaju i samorealizaciju važno je da žena prepozna koja strukturna forma najviše odgovara njenoj ličnosti, kaže Toni Vulf u eseju “Strukturne forme ženske psihe”. Svaka žena ima sva četiri aspekta koja Vulf opisuje i važno je da ih osvestimo i uskladimo sa svojim načinom života i ličnošću.

Oduvek ljudi teži da kroz različite tipove ženskih božanstava iskažu i definišu ono što se i ne može objasniti dok se ne proživi – različite aspekte ženske ličnosti u likovima Here, Demetre, Afrodite, Atene, Artemide… Četiri osnovne strukturne forme ženske psihe u psihologiji se shvataju kao kreativni obrazac koji se nadograđuje. U ovim obrascima svakako ćete prepoznati delove svog ponašanja i senzibiliteta, a jedan će se izdvojiti kao dominantan.

Majka

Žena koja neguje, pomaže, podučava, pruža ljubav i osećaj sigurnosti. Instinktivno reaguje na sve ono što je u procesu nastajanja u drugome, što je nerazvijeno i potrebna mu je zaštita, ili je u opasnosti. Majka nalazi ispunjenje u vezama gde je potrebna zaštita i pomoć.
Negativan aspekt majke obuhvata anksioznost, opterećujuću brigu, ali i nedostatak vere u snagu i samostalnost drugog. Ona pronalazi sebe u ulozi majke i bez nje se oseća prazno i neispunjeno. Može lako upasti u zamku “življenja tuđeg života” i zanemarivanja sebe.

Ljubavnica (hetera, žena koja prati)

Ljubavnica je usmerena na stvaranje čvrstih veza, pre svega sa muškarcem, kome je potpuno predana i posvećena. Za razliku od majke, u ovom tipu je naglašena telesna i seksualna priroda odnosa. Sve što se tiče njenog muškarca, tiče se i nje, ona podržava njegove interese,i sklonosti, bavi se njegovim problemima. Ljubavnica uvek teži izgradnji veze, bliskosti, dubini i povezivanju – ona želi da u potpunosti proživi svaki aspekt odnosa.
U negativne strane spada mogućnost disbalansa u vrednovanju odnosa. Muškarcu recimo, veza sa ženom može biti na drugom mestu, dok je kod nje prioritet. Sve drugo je u drugom planu, a sklona je i da idealizuje odnos.

brooke cagle 52214 Koji oblik ženstvenosti dominira kod tebe?

Editors choice