Fashion vintage stil uz koji ćeš biti prepoznatljiva na maturskoj večeri

Jelena Gavrilović o modi, trendovima i stilu: “Patike su postale moj novi modni fetiš!” (INTERVJU)

Kako da 40-te budu nove 20-te: Ako još uvek ne koristiš ovaj sastojak u nezi kože lica, bilo bi dobro da počneš!

Šta oni koji ispunjavaju život zelenom bojom rade bolje od ostalih?

Zašto je serija Sluškinjina priča toliko relevantna danas i kako pomaže ženama da se (iz)bore za svoja prava

Da li možemo spasiti planetu Zemlju?

Tri sporty chic načina da nosiš patike ovog proleća kao Nina Seničar

Fenomen veštačke inteligencije ili zašto smo zapravo fascinirani serijom Zapadni svet

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Koji si lik iz “Malog princa”?

Koji si lik iz “Malog princa”?

1/2

Dozvoljeno nam je da se identifikujemo sa glavnim likom, tragaocem za istinom, koji se preko zvezda i planeta ipak vraća kući, jer tamo treba da završi priču o ljubavi. Ali nije moguće da je svaki čitalac Mali princ. Pa neko mora da bude i Ruža. I Lisica. I Zmija. I svi oni čudni likovi, što ih je Mali princ usput sreo.

Ovca – Dobra je ovca. O njoj se brinu i nastoje da je sačuvaju, nahrane, usmere je, spasu od iskušenja i grešaka. Ugodno je biti ovca, ništa ne moraš da misliš, a svima si simpatičan. Čak ti je i šišanje obezbeđeno.

Kralj – Svi su njegovi podanici, osim ako nema nikog, pa je sam sebi podanik. U suštini, kraljevi su odlični podanici, jer tačno znaju kako se to radi i šta jedan kralj očekuje, odnosno, šta podanik treba da učini da bi zaslužio kraljevu milost. Rođeni političari.

Uobraženko – Svi ga obožavaju, jer je samo tako prirodno. Uobraženko se hrani divljenjem i obožavaoci su mu neophodni, tako ume da bude veeeeoma dobar u skretanju njihove pažnje, i održavanju nivoa na koji su obožavaoci navikli. Pa, ako se već ne bavite glumom, počnite.

mali princ Koji si lik iz Malog princa?

Pijanica – To je onaj koga je stvarnost porazila, a da joj se čak nije ni suprotstavio. On beži, a zna da ne može da pobegne, osim u cinizam. Zato je često pravi boem, naklonjen umetnosti i vešt na rečima. Umetnost je trezan posao, ali imidž umetnika sasvim uključuje lik pijanice.

Biznismen – Mnogo zauzet čovek. On stiče, a nikako mu ne pretiče. Ali on radi i radi, za dobrobit zajednice, za napredak firme, za ličnu dobit. Kad ode u penziju, odmoriće se i proputovati svet koji je do tada samo proračunavao. Ali sva je prilika da će raditi do smrti, jer je prestati sa radom isto što i umreti. Radoholik je obično okružen pijavicama i dokonima, koji uživaju u plodovima njegovog rada, dok on uživa jedino u radu. Pa, svakom svoje.

Editors choice