Dozvoljeno nam je da se identifikujemo sa glavnim likom, tragaocem za istinom, koji se preko zvezda i planeta ipak vraća kući, jer tamo treba da završi priču o ljubavi. Ali nije moguće da je svaki čitalac Mali princ. Pa neko mora da bude i Ruža. I Lisica. I Zmija. I svi oni čudni likovi, što ih je Mali princ usput sreo.

Ovca – Dobra je ovca. O njoj se brinu i nastoje da je sačuvaju, nahrane, usmere je, spasu od iskušenja i grešaka. Ugodno je biti ovca, ništa ne moraš da misliš, a svima si simpatičan. Čak ti je i šišanje obezbeđeno.

Kralj – Svi su njegovi podanici, osim ako nema nikog, pa je sam sebi podanik. U suštini, kraljevi su odlični podanici, jer tačno znaju kako se to radi i šta jedan kralj očekuje, odnosno, šta podanik treba da učini da bi zaslužio kraljevu milost. Rođeni političari.

Uobraženko – Svi ga obožavaju, jer je samo tako prirodno. Uobraženko se hrani divljenjem i obožavaoci su mu neophodni, tako ume da bude veeeeoma dobar u skretanju njihove pažnje, i održavanju nivoa na koji su obožavaoci navikli. Pa, ako se već ne bavite glumom, počnite.

mali princ Koji si lik iz Malog princa?

Pijanica – To je onaj koga je stvarnost porazila, a da joj se čak nije ni suprotstavio. On beži, a zna da ne može da pobegne, osim u cinizam. Zato je često pravi boem, naklonjen umetnosti i vešt na rečima. Umetnost je trezan posao, ali imidž umetnika sasvim uključuje lik pijanice.

Biznismen – Mnogo zauzet čovek. On stiče, a nikako mu ne pretiče. Ali on radi i radi, za dobrobit zajednice, za napredak firme, za ličnu dobit. Kad ode u penziju, odmoriće se i proputovati svet koji je do tada samo proračunavao. Ali sva je prilika da će raditi do smrti, jer je prestati sa radom isto što i umreti. Radoholik je obično okružen pijavicama i dokonima, koji uživaju u plodovima njegovog rada, dok on uživa jedino u radu. Pa, svakom svoje.

Comments