Iako je 2024. tek počela, već znamo naziv velikog trenda koji će obeležiti godinu: koketni makeup. Reč je o vrlo privlačnoj i ženstvenoj tehnici šminkanja, koja se veoma lako postiže pomoću rumenila, karmina i senke u toplim, ružičastim tonovima. Savršena je za zimsku sezonu, jer licu daje svežinu i blistavost.

Šta je koketni makeup?

Koketni makeup se oslanja na popularan Barbiecore trend, koji je u prethodnih nekoliko meseci osvojio svet mode, ali ipak, može se reći da je prefinjeniji i da podrazumeva više eksperimentisanja sa bazom i rumenilom. Cilj je postići ženstven i zavodljivi izgled, a ujedno istaći blistavost tena.

Kako bismo vam najlaške približili ovu tehniku šminkanja, možemo reći da je se u osnovi nalazi monohromatska paleta nežnih ružičastih boja. Oči se naglašvaju pomoću olovke i veštačkih trepavica, tako da imitiraju izgled lutke. Na kraju, da bi šminka izgledala još zavodljivije, potrebno je naneti rumenilo i tečni karmin ili sjaj za usta. Savršena je za hladnija godišnja doba jer tenu daje boju i svežinu, a ujedno vas i podmlađuje. 

Ako vam se dopada ova izuzetno ženstvena estetika šminke, evo kako možete da je kreirate.

Besprekoran, mladalački ten

Koktetna šminka zahteva upotrebu prirodnije i mekše baze. Zato, pre nego što počnete da se šminkate, na lice nanesite serum ili kremu u boji, a u pomoć vam može doći i korektor, kojim možete sakriti sve sitne nedostatke. Hidratantni preparati će nahraniti kožu i pripremiti je za nanošenje makeup proizvoda.

Monohromatska ružičasta boja

Postoji jedna boja koja je neophodna za postizanje koktenog makeupa: roze. Možete birati između nežnih ružičastih i crvenkastih tonova rumenila, karmina i senke. Rumenilo možete da nanesete na predeo jagodičnih kosti, ali i na očne kapke. Za dodatni efekat sjaja, možete koristiti kremu ili tečno rumenilo, svilenkaste teksture.

Koristite hajlajter

Dok su ružičasti tonovi zaduženi za stvaranje koketnog izgleda šminke, hajlajter služi za dodatno isticanje jagodica i postizanje višedimenzionalnog sjaja lica. Možete se odlučiti za ultrafini biserni ili ružičasti prah, sa diskretnim odsjajem breskve.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Massa Asfari (@massounne)

Nanesite tečni karmin ili sjaj za usne

Definišite konture usana pomoću meke, kremaste i postojane olovke. Dakle, nemojte ih previše naglašavati i iscrtavati oštru liniju, jer je cilj da vaše usne izgledaju što prirodnije. Ovaj look možete postići i pomoću tečnog karmina i sjaja za usne, ali bi svakako bilo dobro da pre nanošenja proizvoda iscrtate meku liniju oko usana.

Stavite veštačke trepavice

Ugradnja veštačkih trepavica tačno na sredini kapaka za tili čas daje glamurozan i seksi izgled. Za prirodniji look, probajte ekstenzije koje se lepe ispod linije trepavica. A, ako niste ljubitelj veštačkih trepavica, uvek možete staviti nekoliko slojeva maskare.

Pročitajte i ovo: Ledeni makeup je najtraženiji look ove zime: Otkrivamo kako da postignete ovu tehniku šminkanja

Naslovna fotografija: pinterest.com/hypebaebeauty

Kristina Page

Comments