Kolekciju venčanica za sezonu proleće 2012. na nedavno održanoj manifestaciji u Njujorku (New York Bridal Week Spring 2012.) najavio je Oskar de la Renta (Oscar de la Renta). Poznati dizajner se našao u društvu nekolicine uspešnih kreatora, koji su takođe predstavili svoje nove kreacije. Nove modele su predstavili pored Oskara i Vera Vang (Vera Wang), Marčesa (Marchesa), Pronovias (Pronovias), Karolina Herera (Carolina Herrera), Rim Akra (Reem Acra) i Monika Lilie (Monique Lhuillier).

Vera Vang je svoju kolekciju obojila pored bele i nežno zelenom, koralno sivom i bojom šampanjca. Veliki broj modela je bio ukrašen širokom trakom ili mašnom oko struka. Prisutna višeslojnost haljina je odavala utisak neprevaziđene elegancije.

vera wang wedding dresses spring 2012 3 Kolekcije venčanica za proleće 2012.

Brend Marčesa ni ovog puta poklonike trendova neće ostaviti ravnodušnim. Toalete prate liniju tela ili se pak elegantno šire poput balske haljine, od struka. Dominiraju čipka i til, a jedina zastupljena boja je bela.

18.2 Kolekcije venčanica za proleće 2012.

Kolekciju tradicionalnih belih venčanica je predstavio Pronovias. Na pisti su se ponovo mogli videti jednostavni krojevi i dugačak veo. Najzastupljeniji su bili modeli bez rukava i bretela.

new pronovias wedding dresses spring 2012 002 Kolekcije venčanica za proleće 2012.

Dizajnerka Karolina Herera je za proleće 2012. spremila kreacije za različite ukuse. Modeli su, pored tradicionalnih, podrazumevali i pantalone, duge rukave i crne šare.

Carolina Herrera Bridal Spring 2012 7 Kolekcije venčanica za proleće 2012.

Rim Akra je svoju zastupljenost tila, čipke i bele boje u kolekciji osvežila crvenim rukavima, cvetovima u kosi i tijarama. Čitava kolekcija je ocenjena kao vrlo bajkovita i sofisticirana.

26New York Bridal Week Spring 2012 Reem Acra Kolekcije venčanica za proleće 2012.

Monika Lilie nije mogla proći nezapaženo sa svojom modernom linijom venčanica. Korseti, dugi rukavi, haljine nežnih boja i tek uz poneku venčanicu jednostavan veo, sve su to karakteristike kolekcije za proleće 2012. godine.

Monique Lhuillier Bridal Spring 2012 5 Kolekcije venčanica za proleće 2012.

Jovana Katić – Dajte joj pero i hartiju i stvoriće vam modernu bajku. Ulepšaće vam dan neobičnim pričama o večnim modnim klasicima i venčanjima. Svoju kreativnost ispisuje na stranicama svog bloga Juliet’s Pen.

Comments