Hot topics

Zašto besprekoran izgled više ne podrazumeva skrivanje svog pravog izgleda?

Poštovanjem pravila moguće je doći do željenog izgleda

Stres kao uzrok depresije i anksioznosti: Kako da vratiš ravnotežu u svoj život?

Izdvajamo: Must have komadi sezone + kako da ih stilizuješ

3 zabavne stvari koje ove jeseni možeš da radiš u paru

Anastasija Đurić ti otkriva kako da sama stilizuješ kosu kada nemaš vremena za frizera

Testirali smo: Potrebna ti je nega za svežu i blistavu kožu? Ovaj fluid je savršeno rešenje za tebe!

Moderna umetnost u filmovima Pedra Almodóvara

Beograd postaje sve veći Glovo-grad

Sara Oster ti otkriva jednostavne trikove kako da stilizuješ kosu i tokom leta, a da je ne oštetiš!

Prezentacijom nove kolekcije Aleksandre Lalić, sinoć je u Rajićeva Shopping Centru zatvoren 44. Belgrade Fashion Week. Kolekcija Aleksandre Lalić je omaž Kseniji Atanasijević, prvoj ženi doktoru nauka u Srbiji, čija je doktorska teza “Brunovo učenje o najmanjem”, iskorišćena kao naziv kolekcije.

Kao i svi koji su pioniri u bilo kojoj oblasti života, tako je i Ksenija Atanasijević bila izložena različitim pritiscima unutar Srpske akademije nauka.

Predstavljanje modela nije, kao što je to uobičajeno, pratila muzika. Naime, specijalno za ovu priliku, Marija Ratković napisala je dramski tekst, koji je čitala glumica Vesna Paštrović. To je svakako dodatno obeležilo sinoćnu prezentaciju i poslalo snažnu poruku o borbi koje su žene vodile za svoju ravnopravnost.

DJT8084 Aleksandra Lalić e1541409890677 Kolekcijom Aleksandre Lalić zatvorena 44. Beogradska nedelja mode DJT8132 Aleksandra Lalić e1541409931144 Kolekcijom Aleksandre Lalić zatvorena 44. Beogradska nedelja mode DJT8191 Aleksandra Lalić e1541409958591 Kolekcijom Aleksandre Lalić zatvorena 44. Beogradska nedelja mode DJT8274 Aleksandra Lalić e1541409999569 Kolekcijom Aleksandre Lalić zatvorena 44. Beogradska nedelja mode

Nakon 30-ak modnih revija i pratećih programa, se preko 75 dizajnera, 10-ak brendova i pred oko 10 000 posetilaca, na 5 gradskih lokacija završen je program jesenje Nedelje mode. Revija srpskih brendova, atraktivni domaći dizajneri, podrška mladim autorima, izložbeni program, promocija drugačijih kultura u saradnji sa Republikom Korejom, zatim, društvena angažovanost kroz učešešće u nacionalnoj akciji “Rak je izlečiv” jesu najkraće nabrojani elementi koji su obeležili 44. izdanje vodeće modne manifestacije u ovom delu Evrope.

Na kraju, finale događaja jeste svečana dodela nagrada koja će biti održana 14. novembra u hotelu Metropol, kada ćemo saznati koje su najbolje modne revije, kolekcije, ko su najbolji manekeni, najstilizovanijji posetioci, kao i šminkeri, frizeri i drugi vredni saradnici koje često ne vidimo, ali čiji rad izuzetno doprinosi kako kvalitetu scensog nastupa tako i čitavog projekta.

Fotografije: Đorđe Tomić

Editors choice