Najzad ćete saznati kada treba da bacite tu tubu maskare, a kada da se pozdravite sa bočicom tečnog pudera koju tako dugo koristite. Da, sva šminka ima svoj rok trajanja! Bilo da je sjaj za usne krenuo čudno da miriše, ili je vaša senka krenula da gubi jačinu pigmenta, svaki komad šminke ima određeno vreme u kom ga možete koristiti i očekivati da radi baš kao i prvog dana. Sada ćemo naučiti kada treba da bacite proizvod, ali i kako da ga čuvate kako bi vam što duže potrajao.

Maskara

Maskara je proizvod koji ima nakraći vek trajanja. To je zato što u nju svaki čas ulazi vazduh koji suši proizvod ali i unosi bakterije. Zato, nju ne bi trebalo držati duže od 2 do 3 meseca. Ukoliko osetite da se tekstura mnogo sasušila ili je počela čudno da se oseća, možet je baciti i pre. Pod uslovom da je ne koristite svakodnevno ona može trajati do 6 meseci.

Tečni puder

Tečna podloga je jedan od najskupljih proizvoda koji ćemo kupiti, ali i najpotrebnijih, pa želimo da nam dugo potraje. Ipak, treba imati na umu da je ovo proizvod tečne teksture, a oni su skloniji tome da se pokvare. Jer sve što ima vode u sebi, kraće će trajati. Životni vek tečnog pudera u vašoj fioci ne bi tebalo da bude duži od 8 do 12 meseci. A ako vidite da se formula rastavlja, odmah ga bacite.

sminka min Koliki je zaista ROK TRAJANJA šminke?
Comments