Hot topics

Zašto besprekoran izgled više ne podrazumeva skrivanje svog pravog izgleda?

Poštovanjem pravila moguće je doći do željenog izgleda

Stres kao uzrok depresije i anksioznosti: Kako da vratiš ravnotežu u svoj život?

Izdvajamo: Must have komadi sezone + kako da ih stilizuješ

3 zabavne stvari koje ove jeseni možeš da radiš u paru

Anastasija Đurić ti otkriva kako da sama stilizuješ kosu kada nemaš vremena za frizera

Testirali smo: Potrebna ti je nega za svežu i blistavu kožu? Ovaj fluid je savršeno rešenje za tebe!

Moderna umetnost u filmovima Pedra Almodóvara

Beograd postaje sve veći Glovo-grad

Sara Oster ti otkriva jednostavne trikove kako da stilizuješ kosu i tokom leta, a da je ne oštetiš!

Prvi kanal: vesti o najnovijim poskupljenjima osnovnih životnih namirnica; drugi kanal: najava da će sutra biti zatvoreno pola grada zbog novih štrajkova posle neuspešnih pregovora. Ti se nerviraš, jer ćeš opet putovati 2 sata do fakulteta i gasiš televizor… Ako želiš da te ne dotiču ova dešavanja i da ti najveća životna briga bude koji auto ti se slaže sa današnjim odelom, a da se pri tom ne pomučiš da sve to ostvariš, sledi par saveta kako da deo naslovnih strana svih novina bude rezervisan baš za tebe. Sve sličnosti sa stvarnim likovima i događajima su slučajne…

Stvaran svet oko mene?

Prvi i nepogrešiv način da se domogneš naslovnica za veoma kratko vreme je naći utočište u jednom od montažnih zamkova gde te kamere čekaju i iza ogledala. Sa druge strane ekrana je sve to lepše izgledalo, ono što si mislio da je pozlata na ramu ustvari je plastika, drvo je guma, a trave uopšte nema, to je u stvari tepih, voda u bazenu je ledena. To je samo spoljašnjost i simboličan podsetnik šta treba ceniti, sve unutrašnje vrednosti i kvalitet nisu u ovom slučaju na ceni. Naš savet je da zaboraviš na sve što nije površno i plitko, jer u suprotnom nećeš biti zanimljiv širokoj narodnoj masi koja te sms glasovima održava sledećih 7 dana u “životu”. Možda snimiš reklamu ili budeš snimljen kako se sumnjivo ponašaš dok izlaziš sa nastupa najpopularnije estradne umetnice. Sve to doprinosi tvojoj instant popularnosti, bićeš u emisijama u kojima ćeš iznositi detalje o svojim najprivatnijim stvarima. Uspešan, mlad, poznat, a uz malo sreće i bogat (makar na kratko) bićeš meta obožavatelja/ki koji će želeti da provedu malo vremena s tobom dok ti određuješ granicu tih druženja, jer ipak zahvaljujući (ne)postojanju istih i došao si dovde. Vredelo je, zar ne?

Da bi došao do instant slave preporučujemo da se koristiš i instant nameštaljkama. Kako je globalizacija uzela maha i kako živimo u vreme izobilja informacija, neslućenih dometa raznih medija, mnoge vesti, makar i one najmanje bitne, jednim klikom mogu da budu raširene po celoj zemlji. Iskoristi to na najbolji i najpokvareniji način, čekaj reakciju veoma čitanih tabloida i posle nekoliko dana preokreni situaciju u svoju korist pravdajući se da zapravo ne znaš ništa o tome, okrivljuj i preti tužbama i obavezno uključi i članove tvoje porodice, bivše ljubavnike/ce u ovu jedinstvenu raspravu. Ukoliko imaš još neke nerazjašnjene “poslove” sa ostalim pripadnicima tzv. džet-seta, uvredi ih u poslednjim rečenicama i na taj način ćeš obezbediti opstanak u žutim novinama bar još nedelju dana.

Kada primetiš da ti se polako gubi trag na zvezdanom nebu koje je prenaseljeno, posluži se sledećim instrumentom: budi u on/off vezi. Najbolji recept je da tvoje emotivno stanje ekstremno varira u što kraćim vremenskim intervalima. Na primer, nepogrešiv postupak je ozvaničavanje veridbe na najspektakularniji mogući način, praćen najnovijim slikama vašeg zajedničkog stana, objavljivanje imena vaše dece (koja, inače, nisu u planu bar sledeće dve godine), a u roku od nedelju dana objavi raskid iste i uradi srceparajući intervju sa naslovom “Istina o nama”. Ponovno pomirenje se očekuje, ali nije nužno, ono zavisi od toga koliko je tvoja popularnost zapala u krizu.

Pročitao si davno stih “Uvek sam želeo da osetim dodir, novac u rukama, lepljiv od znoja…” i to je postala tvoja parola, ali treba da budeš svestan da se nisi baš “preznojio” da bi to i zadržao. Ipak bi bilo najbolje da se vratiš ispitu na kom si stao i da pratiš vesti da li će sutra biti novih izmena u kretanju gradskog saobraćaja.


Ivana Vuković je student ekonomije zaljubljen u pisanje i voli da njeni tekstovi kažu nešto o njoj umesto nje same. Veruje da se psi i mačke mogu pomiriti rečima.

Editors choice