Od vojničkih i policijskih, preko lekarskih do uniforma radnika gradske čistoće, radne uniforme se nose od davnina. One u nekim slučajevima imaju ulogu da prezentuju higijenske uslove radnog mesta, u nekima da zaštite radnike od mogućih povreda, a negde da prosto prezentuju čin i položaj.

Ipak, ono što radimo, često je samo ono što nam obezbeđuje egzistenciju, i ne govori dovoljno o nama kao o pojedincima, niti otkriva bilo šta esencijalno o našoj ličnosti.

Fotograf Bruno Fert u svom radu osvrnuo se baš na ovaj jaz između privatnog i poslovnog života i dokazao da su ljudi mnogo više od uniforme koju nose. On je pravio po dve fotografije pojedinaca, od kojih je na jednoj prezentovao pojedinca u svojoj svakodnevnoj odevnoj kombinaciji, a na drugoj, u istom ambijentu u radnoj uniformi.

Pogledajte kako izgledaju njegovi radovi.

poslovne uniforme 2 Koliko radne uniforme govore o pojedincu poslovne uniforme 3 Koliko radne uniforme govore o pojedincu poslovne uniforme 4 Koliko radne uniforme govore o pojedincu uniforme 1 Koliko radne uniforme govore o pojedincu uniforme 3 Koliko radne uniforme govore o pojedincu uniforme 4 Koliko radne uniforme govore o pojedincu uniforme 5 Koliko radne uniforme govore o pojedincu uniforme 2 Koliko radne uniforme govore o pojedincu poslovne uniforme 1 Koliko radne uniforme govore o pojedincu

Više Brunovih radova možete pogledati ovde.

Jasna Stanić

Comments