To što si niža od svih žena i devojaka oko sebe, ne znači da treba da se oblačiš kao dete, ali znači da ti nije lako da pronađeš odgovarajuću odeću. Jer tvoje telo je telo žene i možda imaš ovde ili tamo višak ili manjak i svakako želiš da oblačenjem istakneš svoje adute, a prikriješ nedostatke. Nije rešenje da nosiš samo prugasto i da neprekidno gineš na štiklama, ali neki vizuelni trikovi postoje – ne samo u cilju da te izduže i da deluješ više, nego da te ne skraćuju dodatno i da izgledaš dobro, seksi i elegantno. A i neke štikle treba da imaš.

Par cipela (čizama, sandala) sa platformom, u kojima možeš da hodaš

Obuća pre svega treba da ti bude dovoljno udobna da u njoj možeš da hodaš, da ne bi izvitoperila svoje držanje, izgledala smešno i nespretno i da se ne bi ozbiljno povredila – stalno nošenje visokih potpetica loše utiče na stanje tvoje kičme i stopala, jer ti pomera središte ravnoteže tela i neprirodno opterećuje karlicu i stopala. Probaj da bosa po ceo dan hodaš na prstima – zamorno je, bolno i neprirodno. Platforma na obući omogućava da se celo stopalo relativno ravnomerno odigne od tla, ali pomalo liči na hodanje na štulama i potrebno je da se uvežbaš. Pronađi obuću sa platformom koja je dovoljno udobna i lagana, da se ne osećaš kao da koračaš sa ciglama privezanim za stopala i u kojoj ti se stopalo ne pomera ni napred-nazad, ni levo-desno, jer to povećava rizik od izvrtanja skočnog zgloba dok pokušavaš da održiš ravnotežu na platformama.

cipele sa platformom Komadi garderobe koje treba da ima svaka niska žena

Par pantalona dovoljno dugačkih da prekriju obuću sa platformom

Ovo je odličan trik, koji čini da ti noge izgledaju kao da su veoma dugačke i da deluješ sasvim dovoljno visoko. Elegantne pantalone, ravno krojene, koje lepo padaju i pokrivaju ti stopalo skoro potpuno, ili blage zvonarice ispod koji ti samo prsti vire, odličan su izbor za svaku priliku.

zvonarice Komadi garderobe koje treba da ima svaka niska žena
Comments