U kojoj god da smo dekadi, stil na Francuskoj rivijeri je manje-više ostao isti – inspirisan pedesetim godinama prošlog veka.  Pruge, crop pantalone, basket torbe i šeširi koje su nosile Grace Kelly, Audrey Hepburn i Jane Birkin šetajući Kanom, bili su i ostali nezvanični dress code Azurne obale i večni izvor modne inspiracije. Međutim, važno pitanje je to kako i sama možeš da postigneš ovaj look u slučaju da nemaš dovoljno novca da se od glave do pete obučeš u Chanel ili Hermès kao Grace, kneginja od Monaka?

Zahvaljujući Instagram zvezdama kao što su Jeanne Damas, Camille Charrière i Marta Cygan, na ovoj društvenoj mreži možemo pronaći tonu inspiracije i primera kako se to Francuskinje oblače kada odu na odmor – ali i inače!

Wrap bluza

Grace Kelly je često nosila ovakve male bele bluze kada je išla na krstarenje Kanom, tokom pedesetih godina. Mnogo, mnogo godina kasnije, bele cover-up bluze su i dalje jednako elegantne i popularne, a dokaz za to je i kombinacija koju nosi Jeanne Damas. Uz kupaći kostim ili haljinu, ovaj komad je #musthave!

Slamnati šešir

Kada je reč o aksesoarima, na prvom mestu je svakako slamnati šešir ukrašen najrazličitijim trakama. Ukoliko želiš da ispratiš prepoznatljivi francuski stil, biraj šešir sa trakom na belo-plave pruge, mada u obzir dolazi bilo koja varijanta!

Espadrile

Espadrile = Francuskinje! Naše omiljene ikone stila obožavaju ovu laganu obuću, a kako su lake i udobne za nošenje, uživaćeš u svakom koraku u njima. Koji model je onaj pravi? Pa… Svaki!

Comments