Kod nege kože je najvažnije da ona bude svedena i što prirodnija. Sigurno si i sama to primetila – u danima kada svoju kožu “mučiš” prilično jakim i “komplikovanim” proizvodima, ona kao da odbija poslušnost, ali je zato onda, kada i rituale i proizvode za negu svedeš na minimum, ona zdrava i blistava. Ovo znači samo jedno – pravilo “manje je više” ne važi samo za modu, već i za negu!

Kada zaista shvatiš da je tvojoj koži potrebno malo da bi bila srećna (uostalom kao i nama samima), sledeći korak je da pronađeš tu svedenost koja će joj prijati i najviše odgovarati. Ako malo detaljnije proučiš vodeće skincare trendove, uvidećeš da je popularno i poželjno vratiti se osnovi, skoro pa receptima koje su još naše bake ili mame primenjivale. A kada tako postavimo stvari, verujemo da odmah pomisliš na skoro pa čudotvornu aloe veru!

aloe vera 3 Prirodna nega je u modi: Evo kako da oporaviš kožu posle hladne zime!

Aloe vera se oduvek koristi u nezi kože i to pre svega zbog prozirnog gela koji se krije u njenim listovima i koji poseduje lekovita i terapeutska svojstva. “Sok besmrtnosti”, “fontana mladosti” – aloe vera je, veruje se, bila zaslužna čak i za lepotu čuvene Kleopatre. Zanimljivo je da, iako je koristimo stotinama i stotinama godina unazad, naučnici i dalje nisu upoznati sa svim njenim svojstvima, ali ono što jeste dokazano jeste da deluje protivupalno, da regeneriše i hidrira sve tipove kože, ali i da pruža potporu imunom sistemu. Odlično se bori protiv virusa, a redovnom primenom ublažava i nepravilnosti na koži nastale usled hiperpigmentacije. 

Drugi sastojak na koji bi trebalo da obratiš pažnju kada je reč o nezi kože jeste i hijaluronska kiselina. Kao što verovatno znaš, ona se već nalazi u našem organizmu i zaslužna je za elastičnost i volumen naše kože. Pa ipak, kako vreme prolazi i kako koža počinje da stari, hijalurnoske kiseline je sve manje u našim zalihama te ju je potrebno nadoknađivati i to svakodnevno. Osim toga, ovaj sastojak je dokazano efikasan i kada je reč o podmlađivanju kože i smanjenju vidljivosti bora s tim što ne bi trebalo da čekaš četrdesete da bi počela da koristiš proizvode za negu kože sa hijaluronom, već bi sa takvom negom trebalo da počneš još u dvadesetim. Kada je reč o starenju i borama – prevencija je daleko najvažnija!

Dakle, sa jedne strane je tu aloe vera, a sa druge hijaluronska kiselina – kako bi izgledala njihova kombinacija? Pa, možeš samo da zamisliš kakva je blagodet za kožu spojiti ova dva moćna sastojka! Lekovita i hidratantna svojstva aloe vere zajedno sa efektom podmlađivanja koji pruža hijaluron omogućava najbolju negu koja je tvojoj koži potrebna – svakog dana. Aloe vera zajedno sa hijaluronskom kiselinom postaje još blagotvornija, a vešt spoj ova dva sastojka savršeno će hidrirati tvoju kožu.

aloe vera Prirodna nega je u modi: Evo kako da oporaviš kožu posle hladne zime!

Zbog toga, neka tvoj naredni proizvod za negu kože bude proizvod koji u sebi sadrži i aloe veru i hijaluronsku kiselinu – sigurno će ti se dopasti!

Izvor fotografija: thewholesomehandbook.com

Ivana

Comments