Ne znam da li još neko od vas ima taj problem, ali mene što se tiče, neke stvari zaista umeju da izgledaju prejeftino. I ne zanima me uopšte ko potpisuje dizajn i ko nosi, iskreno biciklističke pantalone u neon nijansi na primer teško da mogu da izgledaju super sjajno dobro, pa ne znam šta. Mislim, okej ako neko uspe da me demantuje priznaću zaista, ali u principu postoje ti neki komadi kojima je jednostavno suđeno da izgledaju jeftino. I da se razumemo, protiv jeftinih stvari nemam ništa, naprotiv, ali bitno je da izgledaju dobro, a tu mogu da omanu i one najskuplje. Tako da sama cena nema nikakvog udela u celokupnom looku. Ista stvar je i sa jurenjem boja i njihovim uklapanjem. Nekada ume da bude zaista teško pronaći komplementarne nijanse koje se lepo uklapaju, i teško je razraditi šemu koje se to uklapaju instant i prijaju oku, a koje i ne baš. U principu, neophodna stvar u ovom procesu su svakako greške i to moramo prihvatiti. Kako kaže jedna od mojih omiljenih pesama, koja mi dođe onako ne samo kao modna nego i životna mantra “I’ll try everything once” i to stvarno treba primenjivati i u ovom polju kombinovanja, i ono što je još bitnije učiti iz svojih grešaka.

Ipak, s obzirom na to da je vreme dosta bitna kategorija tu smo i mi da pomognemo, i otkrijemo ti najbolje kombinacije boja će ti uvek dati onaj zanosni, prefinjeni izgled. Neke kombinacije deluju kao prirodan par, kombinacija izašla iz raja, a neke su posledica dugotrajnog istraživanja, ozbiljnih modnih rizika i grešaka, koje su se na kraju dana isplatile. Dakle, šta da nosiš i kombinuješ kada treba da izgledaš zaista dobro, a nemaš baš puno vremena niti za kupovinu niti eksperimentisanje? Šta ide uz blistavo limun žutu? Koje su to kombinacije na koje možeš uvek da se osloniš? 

Roze i crvena

Zvanično moja omiljena kombinacija, i zato uzimam puno pravo da počnem od nje. Jedan od modnih tabua, setimo se samo one pesmice “crveno i roze nose samo koze”. Lol, još uvek mi nije jasno odakle to dolazi, ali okej. Svakako, netačno je. Mislim ne znam da li bi se i koze dobro osećale u ovakvom outfitu, verujem da da, jer je ova kombinacija toliko razgovetna, raskošna i magična da mogu da zamislim svaku živu stvar od maslačka do osobe u njoj. Sigurnija varijanta ove kombinacije je opredeliti se za desaturisane tonove i ići na prljavo roze i cigla crvenu, ali iskrena da budem nemam ništa protiv svetlijih i bombastičnijih varijanti. S tim što ukoliko uzmeš drečavo crvenu, svakako jeste preporuka umiriti je zagasitijom roze.

Comments