Neki ljudi koji se nalaze u hip-hopu danas bi možda trebalo konačno da spuste mikrofon na binu i dostojanstveno napuste scenu u velikom stilu. Neki su se oprostili i sa ovim svetom, o bini da ne govorim. Neki su se naprosto samo pozdravili s mozgom. Legende u koje sam se nekada kleo danas su uglavnom samo izlizani, kao posteri koje sam odavno skinuo sa zida. Vremena su se promenila. Pravila igre su se promenila. Postavio bih sebi pitanje: kome ostaviti godine borbe? Kome predati baklju?

BIG K.R.I.T

Ovaj momak dolazi iz Misisipija, ima 25 godina i iako kratku – već prilično uspešnu karijeru kao hip-hop izvođač. Njegov prošlogodišnji mixtape K.R.I.T. Wuz Here je zasvirao umesto fanfara za dolazak novog mladog kralja američkog juga. Za nekoliko pesama sa ovog albuma urađeni su spotovi, ali kao najveći hitovi izdvojili su se “Hometown Hero” i “Children of the world”. Ubrzo je stigao i očekivani ugovor, saradnja sa velikim imenima i najava prvog solo albuma “Live from the Underground” koji će udariti ulice u toku 2012.

Mac Miller

Mek je trenutno the dopest kid in the game. Praktično, on je zaista klinac. Ima devetnaest godina i pozamašnu količinu fanova njegove muzike, pa mogu reći – širom sveta. Predstavlja generaciju belih klinaca srednje klase, koji osim što imaju sve što požele, uživaju u svim blagodetima lažnih ID kartica. Do sada je izbacio nekoliko mixtape-ova, od kojih su najznačajniji The High Life (2009) i K.I.D.S (2010). Mac Miller trenutno promoviše novi album, koji je izašao pre nekoliko dana, pod nazivom Blue Slide Park.

Jay Rock

Jedan od najmlađih i jedan od najtvrđih. Dolazi iz Kalifornije, drevnog izvorišta tvrdog uličnog hip-hopa. Sa svojih 25, uvršten je na listu deset najboljih aktuelnih repera od strane prestižnog magazina XXL. To zapravo uopšte ne čudi, jer su njegovi tekstovi prepuni ulične pameti – toliko da ponekad pomislim da on zapravo ima bar pedeset godina i da je zapravo učio Tupaka (Tupac Amaru Shakur) da repuje i kako da preživi na ulici. Jay Rock nas je ovog leta počastio albumom Follow me home, koji je dogurao do 83. mesta bilbordove liste 200 najboljih albuma.

Can’t stop hip hop runnin’ through these veins!


Nemanja Lukić je turista sa lažnim pasošem, nigde ne putuje bez cigareta i spiska knjiga koje bi trebalo da pročita. Zavisnik od nesnosne buke koja dopire iz njegovih slušalica. Neki misle da ume da crta i da je levoruk, ali to su samo neproverene glasine. Omijeni hobi: razbijanje šablona. Životni moto: “Ja da se zaljubim? Nemoguće!” Najveći životni neuspeh: zaljubio se sedam sekundi nakon izgovaranja prethodne rečenice.

Comments