Nijedan aksesoar koji žene nose ne može da zameni najrazličitije modele cipela! Ravne, na štiklu, sa platformom – žene će uvek voleti cipele i uvek će ih besomučno kupovati, ma koliko nenošenih para imale. Upravo je to razlog zbog kog smo mi rešili da danas napravimo kompletan vodič kroz žensku obuću, u kom ćete imati priliku da saznate i kako svaki od ovih modela možete nositi. Uživajte!

Kratke čizme

Kao što dobro znate, kratke čizme možete naći u varijantama sa visokim potpeticama, platformama ili kao potpuno ravne, i predstavljaju jedan od najpopularnijih modela cipela među ženama. Možete ih nositi u brojnim varijantama, ali je najbolje da uz njih kombinujete kratke jakne, kapute ili kožne jakne, haljine i suknje koje dosežu do kolena, skinny jeans, ali i mini suknje, šortseve, pa čak i da ih nosite u kombinaciji debljih čarapa i nekog od ovih odevnih komada. Preporučuju se devojkama sa dugim nogama, jer niskim devojkama mogu vizuelno skratiti noge i učiniti ih zdepastijim.

kompletan vodic kroz zensku obucu 18 Kompletan vodič kroz žensku obuću (GALERIJA)

Vojničke čizme

U pitanju je glomazniji model ženskih čizama koje, ako se iskombinuju na pravi način, mogu izgledati veoma lepo i efektno. Najbolje je da ih nosite sa klasičnim pantalonama i farmerkama u casual varijanti ili sa mini suknjama u nekoj elegantnijoj varijanti.

kompletan vodic kroz zensku obucu 2 Kompletan vodič kroz žensku obuću (GALERIJA)

Chukka čizme

Iako vam je ovaj izraz verovatno nepoznat, Chukka čizme predstavljaju model čizama koje dosežu do zglobova, najčešće su izrađene od kože ili prevrnute kože i imaju pertle. Najbolji način da ih ponesete jeste u kombinaciji sa klasičnim džinsom ili pantalonama, komfornijim džemperima ili kardiganima, strukiranim jaknama, ali i sa haljinama i suknjama različitih dužina.

kompletan vodic kroz zensku obucu 3 Kompletan vodič kroz žensku obuću (GALERIJA)

Chelsea čizme

Još jedan model kratkih čizama, koje su veliku popularnost stekle upravo zbog toga što su postale neizostavni deo kolekcija svetski poznatih brendova, chelsea čizme idealne su za nošenje uz košulju, bluzu ili majicu, sa sakoom, skinny ili sečenim džinsom.

kompletan vodic kroz zensku obucu 4 Kompletan vodič kroz žensku obuću (GALERIJA)

Kanađanke

Iako ih više volimo u izdanjima poznatih frajera, popularne Kanađanke mogu odlično stajati i ženama, koje ih poslednjih sezona vrlo rado nose. Najbolje od svega je što ih možete nositi u svim casual varijantama, bez obzira na model ili boju obuće. Mogu izgledati odlično i u sportskoj varijanti i u sportsko-elegantnoj verziji, jer su dovoljno upečatljive da sa njima postignete neverovatne modne rezultate.

kompletan vodic kroz zensku obucu 5 Kompletan vodič kroz žensku obuću (GALERIJA)
Comments