Kompletna žena je mitološko biće – pola dama, pola konj. A u tim polovinama ima još sastavnih delova, koji je čine kompletno neverovatnom. “Razmišljaj kao muškarac, ponašaj se kao dama, izgledaj kao devojka, radi kao konj” piše na jednom Facebook-posteru. Bilo bi vrlo zabavno, da nije tako istinito.

I to nije nikakvo kukanje kako je težak i zahtevan život savremene žene, to je statistika – svakodnevica ogromnog broja savremenih žena. A možda nije ni ta savremenost toliko odgovorna. Žene koje su morale da rade, oduvek su morale i da razmišljaju kao muškarci i da se ponašaju kao dame, možda jedino nisu imale pritisak savremene modne i kozmetičke industrije da pri tom treba i da izgledaju kao devojke.

Samo što se taj pritisak tumači kao još jedna mogućnost, još jedna osvojena ženska prednost, a ne kao podvala savremenosti.

Svaka žena koja drži do sebe bavi se nekim sportom, drži neku dijetu, primenjuje neku kozmetiku i nastoji da izgleda što bolje. Posle tridesete, ideal nam je da izgledamo deset godina mlađe, a to često i postižemo, uprkos tome što radimo kao konji.

Ponašaj se kao dama i radi kao konj Ponašaj se kao dama i radi kao konj
Comments