“The Mrs Carter Show”, u okviru kog će ova famozna pevačica širom sveta nastupiti, imali smo privilegiju da prvi u Evropi to doživimo, upravo u Beogradu, 15. aprila u Kombank Areni.

Svako slobodno mesto u Areni je popunjeno. Svi željno iščekujemo pojavu jedne od najprepoznatljivijih i najcenjenijih umetnica u pop kulturi Bijonse (Beyoncé Giselle Knowles). Svetla se gase. Cika i vriska ubrzo je usledila i dižu se telefoni uvis (iako je slikanje zabranjeno), koji deluju kao zvezde pale sa neba, ne bi li sijale u mraku Arene samo za nju.

Veliki video-bim iznad bine prikazuje krunisanje “kraljice B” (Queen B), nakon kog se i ona pojavljuje na sceni – svom kraljevstvu gde bezgrešno vlada pokretima, moćnim glasom i opčinjavajućom muzikom.

Nakon što je, uz uzbudljive svetlosne efekte, vatromet koji pada sa bine i oduševljeno tapšanje publike, otpevala da “devojke vladaju svetom” i da će “voleti do kraja vremena”, pozdravila je svoju ushićenu publiku i posvetila im pesmu “Flaws and All” uz reči:

“Ne bih bila ovde da nisam otpevala ovu pesmu u pravom trenutku. Hvala mnogo! Volim vas. Sledeću pesmu posvećujem vama, jer bez obzira na to koliko grešim, vi me bezuslovno volite.”

Koncert je započela u belom kostimu koji je ubrzo zamenila mnoštvom drugih, od kojih su najupečatljiviji bili koralnocrvena dugačka haljina, zlatni kostim pripijen uz telo – koji je odavao utisak kao da je naga pokrivena šljokicama i sjajno ljubičasto odelo u stilu Elvisa (Elvis Presley).

bijonse u beloj haljini Koncert gospođe Karter

Jedna od najvećih zvezda današnjice

Nije propustila da otpeva “Crazy in Love”, “Baby Boy”, “Naughty Girl” i čuvenu baladu “If I Were a Boy” koju je začinila melodijom pesme The Verve – “Bittersweet Symphony”. Sve pesme su bile praćene komplikovanom, izazovnom koreografijom, veličanstvenim svetlećim efektima, pa čak i kratkim numerama balerina, upečatljivih muških igrača-blizanaca i sjajnim gitaristom koji je svirao na gitari koja ispušta vatru.

Prvi put je u Areni bila postavljena i druga bina, na koju je Bijonse pokretnim merdevinama prešla na polovini koncerta. Tu se pozdravila sa fanovima koji su došli čak iz Brazila i otpevala svojim veličanstvenim glasom i numere “Survivor” (hit njene pređašnje grupe Destiny’s Child), “Love on Top” i “Irreplecable”.

Bijonse sljokicavi zlatni kostim Koncert gospođe Karter

Seksepilni šljokičavi kostim

Najveću buku publika je napravila dok je Bijonse energično pevala “zašto me ne voliš”, praćena melodičnim džez zvukom njenog ženskog orkestra.

U pauzama između pesama nizali su se na velikim ekranima video-zapisi, u produkciji dostojnoj holivudskih filmova, upečatljivih vizuelnih momenata sa značajnim porukama i snimci njenih najlepših trenutaka u životu praćenih pesmom “I Was Here” koju nije uživo izvela.

Sve nas je iznenadila najpoznatijom pesmom njenog uzora Vitni Hjuston (Whitney Houston) “I Will Always Love You”, bezgrešno otpevanom i skoro nadjačanom pevušenjem publike.

Uzanim prolazom kroz ushićenu masu, koja ju je celim putem dodirivala, Bijonse se vratila na glavnu binu ne bi li otpevala završnicu, uz koju su svi prisutni najviše igrali i pevali “Single Ladies” i “Halo”. Nisu propustili ni da bace srpsku zastavu na scenu, koju je ona rado podigla dok se zahvaljivala svojim plesačima, timu, publici i organizatorima.

“Nikada ne zaboravljam svoje prve nastupe, a neću nikada zaboraviti ni vaša divna lica!”, obratila se Bijonse euforičnoj publici koja takođe neće nikada zaboraviti njen prvi, teatralni, dugo iščekivani nastup u Beogradu, koji potvrđuje da su koncerti najbolji vid zabave.


Katarina Mitrović studira biologiju, a slobodno vreme troši na putovanja, umetnost, fotografiju, modu, knjige, filmove i diskusiju o istima. Želi da proputuje svet, uvek bude zaljubljena i da sazna što više zanimljivih činjenica i iskusi sve što život pruža i da o tome piše. Omiljeni citat je od Oskara Vajlda: “Većina ljudi je neko drugi. Njihova mišljenja su tuđa mišljenja, njihovi su životi mimikrija, njihove strasti citati.”

Comments