Da li si spremna za izazov? Evo kako da u 2019. pobediš (staru) sebe!

Love ’90s: Pravila oblačenja za urbane devojke

I dalje koristiš brijač?! Pronašle smo odličnu zamenu koja garantuje glatku kožu mnogo duže!

Back to classic: Trendi modeli patika koje ćemo voleti u 2019.

U trendu je menjati planetu na bolje! Evo šta TI možeš da učiniš!

Sve tajne ONLINE shopping-a koje moraš da znaš!

Mesto za petak veče! Evo gde da izađeš večeras!

Tajna glatke kože u zimskim mesecima

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Ovakve sendviče još nisi probala, a možeš ih napraviti sama!

U sredu, 26.11.2014, sa početkom u 18 časova, u Kući kralja Petra, ustanovi kulture GO Savski venac, veče klavirskih improvizacija pod nazivom “Ogledala moje duše”, održaće mlada pijanistkinja Dalida Grmuša. Ulaz na program je slobodan.
Dalida Grmusa Koncerti Ogledala moje duše i Svet Flaute

Dalida Grmuša, rođena je 1989. godine u Sremskoj Mitrovici. Student je Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, odsek za klavir, u klasi prof. Nenada Radića. Dobitnica je mnogobrojnih nagrada u zemlji i inostranstvu, među kojima kao najdraže izdvaja Lauret trećeg EPTA pijanističkog takmičenja posvećenog delima Fridrika Šopena, prva nagrada na Takmičenju “Josip Slavenski”, prva nagrada na Takmičenju mladih pijanista u Nišu, prva nagrada na Republičkom takmičenju klavirskih dua, druga nagrada na Takmičenju “A. Skrajabin” u Parizu, druga nagrada na Takmičenju u Goriciji. Učestvovala je u muzičkim projektima “Čajkovski – Godišnja doba” snimljen za Školski program RTS-a, “Večeri S. Rahmanjinova” u SANU, KCB-u, paviljonu “Cvijeta Zuzorić”, Veče savremene srpske muzike u Kulturnom centru u Parizu, Mariboru, Ljubljani i mnogim gradovima Srbije, “Koncert za puno ruku” u Velikoj sali Kolarčeve zadužbine. Takođe piše i svoju muziku koju je predstavila publici koncertima koji su bili improvizacionog karaktera: KC Ruma, SKC Beograd, Akademija 28 Beograd… Svoje kompozicije svira i na Smotri srpskih kompozitora na Ubu, “Natre” za dva klavira i “Klavirska jesen” za četiri ruke sa pijanistkinjom Nedom Aleksić i kao “Laureati nastupaju” na završnom koncertu u Kultrunom centru Beograda.

flauta 27. 11. Koncerti Ogledala moje duše i Svet Flaute
U četvrtak, 27.11.2014, u 18 časova, u Kući kralja Petra, ustanovi kulture GO Savski venac, odražaće se drugi koncert iz ciklusa “Svet flaute”, koji Kuća kralja Petra organizuje u saradnji sa MŠ “Josip Slavenski”. Na koncertu će nastupiti učenice iz klase prof. Ljube Dimitrijevića: Milica Jončić, flauta, Mia Brvar, flauta, Ana Nikolić, flauta, Jelena Stanković, flauta, za klavirom prof. Marija Sabljić.

Na programu će biti izvedena dela: Debisija, Hasea, Dimitrijevića, Žolivea, Dancija, Mocarta i Bornea. Ulaz slobodan.


Editors choice