Dve tradicije u kojima je Francuska najjača, umetnost pravljenja parfema i konjaka, spojeni su u brendu Frapin.

I konjak i parfem Frapin rođeni su na istom tlu, među ružičnjacima Provanse i u vinogradima zamka “Charente”, iz regiona “Grande Champagne”, gde porodica Frapin pravi čuveni konjak od 1270. godine.

Njihovi parfemi odišu istim mirisma, mirisima tla, destilerije, hrastovog bureta, konjaka i svih njegovih začinskih, voćnih i opojnih nota.

Frapin Konjak i parfemi

1270 – Poput konjaka

Ovaj je miris poput konjaka: kompleks aroma voća i začina, zavodljiv, podjednako opija muškarce i žene… Njegova upadljiva nota podseća na vintage konjak Folle blanche iz 1870. Ovo parfemsko remek-delo nazvano je po godini u kojoj je porodica Frapin zasnovala svoj dom u regionu Konjak u Francuskoj. Miris je kreirala Beatris Kontro, pra-praunuka Pjera Frapena, u saradnji s Frapenovim majstorom za konjak.

Unela je sve mirisne note koje okužuju proces stvaranja konjaka: 1270 je suv, bogat, baršunast i mek.  Tu je cvet loze folle blanche koja je skoro nestala iz regiona, trava iz vinograda, vinski podrum i sladak miris zemlje u njemu, koja je vekovima upijala prosute kapljice, miris novih bačvi i gajbi, miris starine iz prostorije u kojoj se čuvaju konjaci predaka. U gornjim notama su kandirane narandže, orasi, suvo grožđe, suve šljive, kakao i malo zrna kafe. U srednjim su cvetovi loze, smilje, biber i začini. U donjim je plemenito drvo, beli med i vanila.

1270 Konjak i parfemi

Frapin  L’Humaniste

Renesansni stvaralac Fransoa Rable istaknuti je predak porodice Frapin, a L’Humaniste je parfem kreiran u čast ovog slavnog pretka, a u slavu novog humanizma.

Parfem, koji bismo svrstali u citrusno-začinske, odlikuju čiste, prozračne mirisne nijanse citrusa, bergamota, kardamona, kleke, božura, lišaja i džina.

Prozračno i prosvetljujuće.

humanist Konjak i parfemi

Caravelle Epicee

Nekada su burad kretala rekom, ka okeanu, u karavelama sledila put svile i začina, ka dalekim svetovima. Pre nego što dospe do dalekih destinacija, konjak će se na brodu družiti s buradima punim začina, kardamona, kima, karanfilića… biće to mirisni put na karaveli sa začinima – Caravelle Epicee.  Pa nije ni čudno što je ovo mirisno začinsko uživanje sa korijanderom, muskatnim orahom, biberom, pačulijem, duvanom i sandalovinom. Koristiti kao jak začin, u malim dozama.

caravelle epicee Konjak i parfemi

Frapin, 1697

Te davne 1697. porodica Frapin je od Luja XV dobila svoj grb, a parfem sa ovim imenom prati jedinstvenu, toplu, opojnu atmosferu koja prati degustacije konjaka. Frapin 1697 je luksuzan i sofisticiran spoj modernog i klasičnog, luksuznog i sofisticiranog, sa gornjim notama grožđica i ruma s Jamajke, labdanuma i crvenog bobera, Sambac jasmina i baznim notama u kojima je topao, mek dodir ambre, tonke, vanile, kedra, pačulija i belog maska. Ova bogata kompozicija ostavlja za vama senzualan trag i stapa se sa vašom kožom.

1697 Konjak i parfemi

Frapin Speakeasy – zabranjena uživanja

“Speak easy” – bile su ovo najčešće reči koje su se šaputale u ilegalnim barovima i točionicama pića tokom prohibicije… Zamagljene čaše, kožna sedišta u baru, dim kubanskih cigara…. to je atmosfera koju želi da nam dočara Frapin Speakeasy.

Doba u kom su vladali opasnost i glamur.

Note? Mirisni akord ruma, mimoze, nane i limete – za “mojito” koktel, kvalitetan duvan, miris kože i baršunasti dodir ambre.

Speakeasy Konjak i parfemi

Paradis Perdu

Poslednji miris koji je Frapin lansirao pre par meseci upravo je stigao u Metropoliten. On slavi vitalnost Art Nouveau pokreta i posvećen je vinogradima oko Frapin zamka. Zato su tu note izdanaka loze, vetivera, boje se prelivaju iz svetlozelene u tamnozelenu, ka bosiljku i zrelom lišću loze. Paradis Perdu, izgubljeni raj, božanski vrt iz kog je Eva bespotrebno isterana.

Paradis perdu Konjak i parfemi

Frapin parfemi mogu se naći u Srbiji ekskluzivno u parfimeriji Metropoliten.

frapin kolekcija Konjak i parfemi

Parfimerija Metropoliten, ugao Zmaja od Noćaja i Kralja Petra, Beograd. Jedinstven izbor ekskluzivnih parfema i kozmetike. www.metropoliten.rs 

Comments