Ova serija će te inspirisati da se boriš (i izboriš!) za svoja ženska prava!

Da li će nam razvoj veštačke inteligencije doneti zastrašujuću distopijsku budućnost?

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Zašto je ishrana bogata antioksidansima idealan način da na zdrav način ubrzaš metabolizam i pripremiš figuru za leto?

Zašto nas je maskara obogaćena ekstraktom kokosa oduševila – a sigurni smo da će i tebe! (BLOG)

NAGRADNI KVIZ: Odgovori na svega 6 pitanja i pronađi savršen puder za svoj tip kože!

Fashion vintage stil uz koji ćeš biti prepoznatljiva na maturskoj večeri

Jelena Gavrilović o modi, trendovima i stilu: “Patike su postale moj novi modni fetiš!” (INTERVJU)

Kako da 40-te budu nove 20-te: Ako još uvek ne koristiš ovaj sastojak u nezi kože lica, bilo bi dobro da počneš!

Air Max revolucija uz the Spot

Kontroverzni komad – “U samoći pamučnih polja” u Parobrodu

Kontroverzni komad – “U samoći pamučnih polja” u Parobrodu

Parobrod teatar gradske opštine Stari grad za sve ljubitelje kontraverznih, ali ujedno i klasičnih komada, pripremio je uzbudljivu i modernu pozorišnu predstavu “U samoći pamučnih polja”. Delo Bernarda Marie Koltesa (Bernard-Marie Koltès) biće premijerno izvedeno u UK Parobrod, u sredu, 11. septembra 2013. godine u 20.30 sati, a glavne uloge poverene su glumcima Vladimiru  Aleksiću i Milutinu Miloševiću, koji se trenutno ubrajaju u grupu najpoznatijih i najangažovanijih glumaca mlađe generacije.

Pozorišni komad “U samoći pamučnih polja” rađen je po tekstu Bernarda Marie Koltesa, koji spada u jedne od najvećih dramskih pisaca dvadesetog veka, a čija dela pretočena u pozorišne komade uvek privuku veliku pažnju kulturne javnosti. Projekat UK Parobrod podržao je Francuski institut u Beogradu.

Ilustracija Kontroverzni komad – U samoći pamučnih polja u Parobrodu“U samoći pamučnih polja” u Parobrodu

“Ovim pozorišnim projektom Parobrod želi da napravi uzbudljivu i gledanu predstavu, koja će spajati moderne pozorišne tendencije sa formom sposobnom da privuče publiku sa posebnim ukusom, za koju verujemo da postoji u mnogo većem broju nego što možemo da naslutimo”, rekla je Milena Rajković, direktorka UK Parobrod.

Predstava “U samoći pamučnih polja” od 3. do 5. septembra 2013. godine gostovaće na IKS festivalu u Splitu. Na bogatom programu Međunarodnog festivala savremenog teatra biće prikazane dve srpske produkcije, od kojih je jedna i pozorišni komad UK Parobrod. Reprizni termini izvođenja predstave zakazani su u naredna tri dana po izvođenju premijere, 12, 13, i 14. septembar u 20.30 sati.

Ekipu predstave čine: Stevan Bodroža, režiser; Slobodan Obradović, dramaturg; Damir Todorović, koreograf i kreativni konsultant; Srđan Matijašević, kostim i scena; Vedran Vučić, muzika i obrada zvuka; Ivan Medenica, prevod teksta; Dijana Marojević, scenski govori; Ivan Grlić, fotograf.

Parobrod je osnovan u martu 2010. godine. Zahvaljujući entuzijazmu zaposlenih ali i podršci opštine Stari grad, do sredine 2012. godine Ustanova kulture realizovala je 500 različitih programa. Parobrod spada u teatre kamernog tipa sa kapacitetom od 30 mesta, u kojem posetioci  mogu da uživaju u delima istaknutih pozorišnih umetnika u intimnoj, ambijentalnoj atmosferi.

 

Editors choice