Ranije, kad god bi mi neko spomenuo konturisanje, nabrala bih nos prisećajući se samih početaka ove tehnike šminkanja – prva asocijacija mi je bila Kim Kardašijan sa neverovatnim brojem različitih nijansi na svom licu, zaokruženih tako da istaknu svaku tačku na njemu. Valjda. Meni je to izgledalo kao šareniš koji je možda i imao nekog smisla, ali je zato bio užasno napadan i totalno neprirodan. Čekaj, zar je to bilo OK?

Evolucija konturisanja je dalje tekla u još bizarnijim pravcima – sećaš li se faza kada smo konturisale lice uz pomoć selotejpa, kuhinjskih elemenata, crtanjem srca i cvetića? Moram ovo da kažem, a verujem da nisam usamljena u ovom stavu, hvala nebesima da su te nesrećne tehnike sada iza nas! Svi, počevši od beauty urednika i influensera, preko makeup artista, pa sve do samih dizajnera i stilista, saglasni su sa tim da je ovakvom konturisanju odzvonilo, da je prirodnost ta koja je na ceni i da šminkom diskretno treba da naglasimo svoju prirodnu lepotu, onako na pravi način, bez preterivanja. Pa čak se i Kim sada toga pridržava! Dakle, ugledamo se na Fransuskinje, vodimo se parolom “manje je više” i dozvoljavamo svom licu da blista prirodnim sjajem!

Zato, vođene ovim premisama, evo kako ćemo konturisati lice u 2019!

Korak 1: Pripremi ten!

Krenimo od osnove – da bi šminka bila postojana i lepo izgledala tokom celog dana, bitno je pripremiti kožu za ono što je čeka. Dakle – govorimo o nanošenju prajmera. Prajmer se nanosi na očišćeno lice kako bi zakamuflirala sitne nesavršenosti ili neželjeni sjaj lica (ukoliko imaš kombinovanu kožu), omogućava glatko nanošenje ostatka šminke i mat finish. Can’t Stop Won’t Stop Matte Primer će ići sa tobom do ovog mat raja! Nova formula izuzetno prija koži, a s obzirom na to da je kremaste teksture, lako ćeš ga ravnomerno naneti na lice.

Pro-Tip: Nanesi malu količinu prajmera na lice kružnim pokretima, uz pomoć Can’t Stop Won’t Stop Foundation Brush i lagano utapkaj formulu. I spremna si za sledeći korak!

Korak 2: Pronađi odgovarajuću nijansu pudera!

Već ti je jasno da je neophodno da tvoj ten izgleda prirodno što znači da je jako važno da odabereš odgovarajuću nijansu tečnog pudera. Ovo znači da, kada naneseš puder, tvoje lice treba da izgleda blistavo i čisto, kao da na njemu nema nikakve šminke, dok je ten i dalje savršen. Lagan, vodootporan i pigmentisan novi Can’t Stop Won’t Stop Full Coverage Foundation dolazi u 45 laskavih tonova koji se lako stapaju na licu i omogućava ti da “u dlaku” pronađeš nijansu koja je baš za tebe – bez greške! Kremasta formula klizi glatko, pružajući mat pokrivenost i boju koja ostaje postojana do 24 sata. Vredno kontroliše sjaj i matira ten tokom celog dana. I još – pogodan je za normalne, masne, kombinovane i osetljive tipove kože što znači da ćeš sa lakoćom pronaći puder koji ti najzad odgovara u svakom smislu – kako prema nijansi, tako i prema tipu kože.

Pro-Tip: Nakon što si pripremila lice Can’t Stop Won’t Stop Matte prajmerom, nanesi i izblendaj puder uz Can’t Stop Won’t Stop Foundation Brush, Pro Flat Foundation Brush, Complete Control Blending Sponge ili prstima.

Comments