Voliš da zabeležiš svoja putovanja, nesvakidašnje ali isto tako i one jednostavne aktivnosti pravom fotografijom i postaviš je na profil omiljene društvene mreže – to je uobičajena stvar današnjosti, a kako kažu; “Ono čega nema na društvenim mrežama kao da se nije ni dogodilo”, pa se donekle čin fotografisanja podrazumeva. Imaš tačnu zamisao u glavi kakvu sliku želiš, ali na kraju ipak ne ispadne tako idealno kako si očekivala. Vreme je da poradiš na tome.
Fotografisanje je takođe jedna vrsta umetnosti koja podrazumeva određene smernice i pravila, a isto tako i vežbanje. Nebitno je sa koje si strane aparata, obe uloge zahtevaju dosta kreativnosti i preciznosti. Kreni putem profesionalaca, preduzmi sve neophodne mere za idealne poze, uglove, pokrete. Zavoli i vladaj kamerom baš poput modela, zahvaljujući lakim koracima koje smo izdvojili kao najbitnije stavke u procesu ostvarivanja tvoje idealne fotografije. Pogledaj šta sve treba da preduzmeš da bi na slikama izgledala poput tvojih omiljenih blogerki!

Otkrij svoju “lepšu” stranu

Koliko god sve na tebi izgledalo simetrično, verovatno ipak postoji obrva koju više voliš, strana lica ili kompletnog tela. Možda si otkrila nekoliko omiljenih delova, što će doprineti raznolikošću tvojih fotografija izbegavanjem isticanja jedne te iste pojedinosti. Ako ti se ne sviđa profil, izbegavaj da ga ističeš, već se fokusiraj na lice spreda ili poluprofil. Bitno je da odrediš nešto što ti se više dopada i da ti to češće bude u prvom planu, samim tim ćeš biti zadovoljnija.

fotografisanje Koraci koji će te učiniti fotogeničnom
Comments