Tokom letnjih meseci naše znojne žlezde pojačano rade, pa se može desiti da se znojimo više nego inače. Tragovi znoja na odeći mnogima mogu predstavljati veliki problem, pa smo zato odlučili da vam damo nekoliko saveta kako da sprečite neželjene tragove na odeći, kako se tokom letnjih meseci ne biste brinuli zbog svog izgleda.

Promenite način na koji stavljate dezodorans

Da li ćete imati tragove znoja na odeći ili ne, umnogome zavisi od načina na koji stavljate dezodorans. Verovali ili ne, znoj pomešan sa dezodoransom stvara neugodne tragove na odeći, pa zato sledeći put kada nanosite dezodorans, prskajte manje količine. Druga greška koju najčešće pravimo je ta što majicu oblačimo dok se dezodorans još nije osušio. Budite strpljivi i sačekajte da se dezodorans osuši pre nego što obučete majicu ili haljinu, jer je to jedini način da vam ne ostanu tragovi na njima.

modni saveti kako da sprecite tragove znoja na vasoj gaderobi saveti Koristan savet: Kako da sprečite tragove znoja na odeći

Birajte kvalitetne materijale

Iako je najbolja situacija u kojoj se možete naći ona u kojoj imate stajliš odevne komade na kojem ne ostaju tragovi, to najčešće nije slučaj. Zato birajte odevne komade napravljene od prirodnih materijala, odnosno pamučne i lanene materijale. Nažalost, svila je jedan od materijala na kom ostaju tragovi. Za trening birajte odevne komade od sintetike, dok je poliester još jedan materijal koji upija znoj, ali će vam u njemu biti veoma vruće.

Birajte odgovarajuće boje

Iako odeću svetlih nijansi najčešće nosimo tokom letnjih meseci, na njoj najviše ostaju tragovi od znoja. Stoga, ako se više znojite, bolje nosite tamnije nijanse. Nabolje je da to budu teget, braon ili neka druga tamna nijansa, osim crne, jer se na njima najmanje vide tragovi. Iako materijale ne možete testirati u prodavnici, to svakako možete uraditi kod kuće, pre nego što negde izađete.

Birajte odgovarajuće odevne kombinacije

Ako ne želite da imate tragove znoja na garderobi, bolje je da birate odevne komade koji nisu sečeni ispod pazuha ili haljine i topove bez izreza. Stoga izbegavajte da tokom leta nosite veoma usku odeću, jer je to nabolji način da vam ne bude pretoplo i da se ne znojite previše. Osim toga, birajte i odevne komade sa printom, jer je to još jedan od načina da vam na garderobi ne ostanu tragovi znoja.

Ne nosite blejzere i jakne

Jedan od načina da izbegnete preterano znojenje jeste da birate odevne komade koji nisu napravljeni od debljeg materijala. Ukoliko morate da nosite blejzere ili jakne, nemojte ih skroz oblačiti, jer će vam se ispod ruku istog trenutka stvoriti tragovi znoja. Umesto toga, blago ih prebacite preko ramena.

Ne nosite cipele u kojima vam je previše toplo

Sandale sa otvorenim prstima najbolji su izbor za vrele letnje dane, jer vam u njima neće biti pretoplo. Ako želite da postignete nešto opušteniji izgled, ponesite platnene patike.

modni saveti kako da sprecite tragove znoja na vasoj gaderobi bez tragova znojenja Koristan savet: Kako da sprečite tragove znoja na odeći

Proverite etiketu pre kupovine

Osim što treba da obratite pažnju prilikom stavljanja dezodoransa, važno je da proverite i etikete na garderobi pre kupovine. Važno je da odaberete one odevne komade koji se mogu lako održavati.

Pazite šta jedete i pijete

Kako biste izbegle tragove znojenja tokom letnjih dana, obratite pažnju na to šta jedete i pijete. Najbolje je da se držite dalje od toplih obroka i napitaka, poput ljute hrane i vruće kafe.

Izvor fotografija: becomegorgeous.com

Jasna Đorđević

Comments