Hot topics

Brze ideje kako da unaprediš svoj zimski stajling

#beautyresolutions: ClearLift & NIR savršena Derma Viva kombinacija za najbolju godinu za tebe i tvoju kožu!

#beautyresolutions: Top 3 beauty proizvoda za blistavu kožu u prazničnoj sezoni – ali i nakon nje!

Savršena vina za savršen ulazak u 2020!

#beautygoals za 2020: Hidrirana i negovana koža i kako je najzad učiniti takvom

Poklon ispod jelke kom će se obradovati svaki pravi #fashionista

8 znakova da te tvoja maca voli + kako da joj uzvratiš

Biljana Tipsarević otkriva koje su boje ove jeseni

#HairHacks: Glam frizura (savršena za sezonu žurki!) za koju su ti potrebne samo dve stvari

#StylishThrowback: Trendovi iz ’90. koje treba da uvrstiš u svoj garderober ove zime

Mnogim ženama širom sveta nošenje korseta ne predstavlja nepoznanicu, ali neke od njih u tome umeju itekako da preteraju!

Naime, otkako je “ljudska Džesika Rebit napunila novinske stupce izjavom da 23 sata dnevno nosi korset, tzv. korset dijeta postala je svetski trend. Međutim, postavlja se pitanje koliko je ona zdrava?

korset dijeta novi trend u svetu 1 Korset dijeta: Novi trend u svetu

Svi znamo kakvo je dejstvo korseta, jer ga mnoge žene koriste kako bi smanjile nekoliko centimetara u predelu struka u gotovo istom trenutku. Druge koriste korsete koji izazivaju znojenje i sagorevanje masnih naslaga u predelu stomaka, a tu su i oni tradicionalni korseti, koje smo imali prilike da vidimo u starijim holivudskim filmovima.

Kada je reč o tzv. korset dijeti, ona podrazumeva nošenje korseta napravljenih od čelika, jer oni oblikuju struk tako što prilagođavaju donja rebra, kako bi on dobio definiciju peščanog sata. Ova dijeta drži se tako što se korset najpre nosi neko kraće vreme, kako bi se telo naviklo na njega, a potom se nosi stalno, kako bi se stanjio struk.

korset dijeta novi trend u svetu 2 Korset dijeta: Novi trend u svetu

Ako želite da probate ovu neobičnu dijetu, najbolje bi bilo da korset najpre nosite po nekoliko sati dnevno, kako bi se vaše telo naviklo na njega, a da ga, nakon što se naviknete, nosite duži vremenski period. Važno je pronaći korset koji odgovara vašem obliku tela, a ako vam ne odgovara, uvek ga možete skinuti.

Korset nikako nemojte nositi ako, tokom vremena, počnete da osećate ukočenost u nogama, ako gubite vazduh, imate jake bolove u stomaku, a naročito ga nemojte nositi ako vas žulja.

Iako je ova dijeta postala svetski trend, mi ipak smatramo da je bolje pridržavati se onih standardnih načina vežbanja i održavanja kilaže, jer zdravstveni problemi koje korset dijeta može izazvati znaju da budu zaista veliki. Ali, ko voli, nek izvoli!

Jasna Đorđević

Editors choice