Hot topics

#pričeiznutra: Teme kojih se i žene stide, a ne bi trebalo!

Kako da se našminkaš kada nosiš masku?

7 najpopularnijih modela vereničkog prstenja i burmi u 2020.

#MySkinMyWay: Slavimo lepotu i jedinstvenost tvoje kože! Prijavi se i budi deo našeg beauty advertorijala!

3 razloga zašto je novi Huawei P40 Pro+ pravi izbor za tvoj novi mobilni telefon

Sve što treba da znaš o FOREO LUNA fofo – prvom pametnom beauty uređaju!

3 ideje kako da provedeš odmor u gradu – i ipak dobiješ leto za pamćenje!

Kako da se dobro provedeš ovog leta – čak i ako nigde ne putuješ!

Jutarnji rituali uz koje će ti svaki dan biti dobar dan!

#Staycation? Ovo su naši predlozi kako da provedete najbolje leto ikad!

Mnogim ženama širom sveta nošenje korseta ne predstavlja nepoznanicu, ali neke od njih u tome umeju itekako da preteraju!

Naime, otkako je “ljudska Džesika Rebit napunila novinske stupce izjavom da 23 sata dnevno nosi korset, tzv. korset dijeta postala je svetski trend. Međutim, postavlja se pitanje koliko je ona zdrava?

korset dijeta novi trend u svetu 1 Korset dijeta: Novi trend u svetu

Svi znamo kakvo je dejstvo korseta, jer ga mnoge žene koriste kako bi smanjile nekoliko centimetara u predelu struka u gotovo istom trenutku. Druge koriste korsete koji izazivaju znojenje i sagorevanje masnih naslaga u predelu stomaka, a tu su i oni tradicionalni korseti, koje smo imali prilike da vidimo u starijim holivudskim filmovima.

Kada je reč o tzv. korset dijeti, ona podrazumeva nošenje korseta napravljenih od čelika, jer oni oblikuju struk tako što prilagođavaju donja rebra, kako bi on dobio definiciju peščanog sata. Ova dijeta drži se tako što se korset najpre nosi neko kraće vreme, kako bi se telo naviklo na njega, a potom se nosi stalno, kako bi se stanjio struk.

korset dijeta novi trend u svetu 2 Korset dijeta: Novi trend u svetu

Ako želite da probate ovu neobičnu dijetu, najbolje bi bilo da korset najpre nosite po nekoliko sati dnevno, kako bi se vaše telo naviklo na njega, a da ga, nakon što se naviknete, nosite duži vremenski period. Važno je pronaći korset koji odgovara vašem obliku tela, a ako vam ne odgovara, uvek ga možete skinuti.

Korset nikako nemojte nositi ako, tokom vremena, počnete da osećate ukočenost u nogama, ako gubite vazduh, imate jake bolove u stomaku, a naročito ga nemojte nositi ako vas žulja.

Iako je ova dijeta postala svetski trend, mi ipak smatramo da je bolje pridržavati se onih standardnih načina vežbanja i održavanja kilaže, jer zdravstveni problemi koje korset dijeta može izazvati znaju da budu zaista veliki. Ali, ko voli, nek izvoli!

Jasna Đorđević

Editors choice