Možemo da krivimo trendove dvehiljaditih, možemo da krivimo seriju Bridgerton, ali koga god okrivili – isto nam je – korseti su svuda i ostaju sa nama i ovog leta. Čini se kao da smo nedavno ponovo počeli da ih nosimo, ali to su bili topovi koji su samo podsećali na korsete, kakvih, naravno, ima i sada. Ali, sada su u fokusu full-on korseti koji podsećaju na one korišćene za ovogodišnju Met Galu, čija je tema bila Gilded Glamour.

Sada, korsete možemo da vidimo svuda, nose ih modeli, glumice na crvenim tepisima, influenserke… Imali smo priliku da pratimo i mnoge modne revije na kojima su manekenke šetale noseći korsete, prvenstveno na jesen/zima revijama modnih kuća poput Versace, Gucci i Vivienne Westwood.

Bez obzira na to da li ste ranije bili fan korseta ili ne, trenutno predstavljaju najtraženiji komad odeće ovog leta. Pošto je fashion scena puna korseta, možda niste sigurne koji je idealan za vas, ali mi ćemo vam u tome pomoći, pa vam predstavljamo sve korsete koje trenutno možete da kupite!

Poput Brie Larson, kanališite svoju unutrašnju ličnost iz serije Bridgerton tako što ćete se odlučiti za korset koji ima čipkane detalje. Brie je svoj korset uklopila sa farmerkama koje razbijaju taj posh stil koji bi trebalo korset da predstavlja. Baš kao što je i sama rekla u opisu fotografije – njen autfit je moderna verzija Bridgertona.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Brie Larson (@brielarson)

Ovakav tip korseta se najviše nosio kao deo kostima za burlesku, a danas je nešto najseksepilnije što možete da obučete. Nekada ovakvi korseti imaju ravne ivice, a nekada su, poput ovog koji nosi Sabrina Carpenter, špicasti. Taj špic možete da ubacite u pantalone ili suknju, ili ga možete ostaviti van, kako god vam se dopada.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Sabrina Carpenter (@sabrinacarpenter)

Korseti se mogu nositi bez ičega ispod, u zamenu za top, ili se mogu obući preko nekog odevnog komada. Ako želite da izgledate fashionable, ali istovremeno seksi i classy, onda je korset preko košulje super ideja. Korset može da bude kakav god želite, da na sebi ima vez ili šare, ili da bude jednostavan, baš kao ovaj koji se super uklapa uz običnu belu košulju.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели JORDIE | Food + Fashion (@pastaandpearls)

Takođe, mogu se naći korseti koji su ujedno i majica. Takvi modeli su, zapravo, najjednostavniji za uklapanje jer izgledaju kao bilo koja druga majica, a na savršen način akcentuju vašu figuru.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели chloe|everyday midsize style⚡️ (@styledby.chloe)

Pored korseta koji se mogu nositi preko košulje, postoje i oni koji izgledaju kao da su prsluk. Kao što možete da vidite, ovaj korset na fotografiji ima bretele koje se nadovezuju direktno na njegovu konstrukciju – zbog čega predstavlja idealan komad koji možete da nosite preko haljine koja vam, možda, ne akcentuje figuru kako treba. Uz dodavanje korseta, vaš look će biti na potpuno drugom nivou.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Yolande Macon (yo-lawn-duh) (@thelanguageofyolande)

Takođe, sada možemo da pronađemo korsete koji su full-on čipkani i izgledaju kao da su donji veš. Ali, nošenje donjeg veša kao sastavnog dela autfita je već dobro poznata stvar, zbog čega ima potpuno smisla kombinovati ovakve korsete sa pantalonama niskog struka ili farmerkama.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Genelle (@genelleseldon)

Naslovna fotografija: instagram.com/sabrinacarpenter

Milica Antić

Comments