Tvoj novi saveznik u borbi protiv neželjenih dlačica: Philips Lumea

Ova serija će te inspirisati da se boriš (i izboriš!) za svoja ženska prava!

Da li će nam razvoj veštačke inteligencije doneti zastrašujuću distopijsku budućnost?

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Zašto je ishrana bogata antioksidansima idealan način da na zdrav način ubrzaš metabolizam i pripremiš figuru za leto?

Zašto nas je maskara obogaćena ekstraktom kokosa oduševila – a sigurni smo da će i tebe! (BLOG)

NAGRADNI KVIZ: Odgovori na svega 6 pitanja i pronađi savršen puder za svoj tip kože!

Fashion vintage stil uz koji ćeš biti prepoznatljiva na maturskoj večeri

Jelena Gavrilović o modi, trendovima i stilu: “Patike su postale moj novi modni fetiš!” (INTERVJU)

Kako da 40-te budu nove 20-te: Ako još uvek ne koristiš ovaj sastojak u nezi kože lica, bilo bi dobro da počneš!

Kosmički zakoni ljudskosti

Kosmički zakoni ljudskosti

1/3

Nije li čudesno što čovek ima mesto u beskrajnom kosmosu? Svoju planetu, svoje snove, svoj vek? A možda i svoju životnu svrhu ako uspe da je razazna i duhovni mir, ako prihvati zakonitosti svog postojanja, ako pomiri materijalno i duhovno, ako se isceli i integriše unutar sebe i ako koristi sve dobrobiti svog zemaljskog života

Nije li neverovatno da se toliko borimo sami protiv sebe i protiv svih ostalih, da sukob, strah i bol diktiraju meru ljudskosti i da pomeramo svoje granice tek kad dotaknemo dno, da se osvešćujemo tek kad se uplašimo da ćemo izgubiti razum i da slobodu izbora koristimo kao sekiru, umesto da je shvatimo kao instrument koji rezonira u skladu sa kosmičkim zakonima i vodi nas putem ličnog i duhovnog razvoja.

Sloboda izbora

Čovečanstvo je davno napravilo taj izbor, opisan u mnogim legendama i mitovima, kao što je onaj o izgonu iz raja. Ljudi su želeli da postanu kreatori i stvaraoci i poverovali su da im vođstvo bogova u tome više nije potrebno, da sami mogu da budu bogovi. Odabrali su ego, umesto duhovnosti i mi živimo sve posledice tog izbora.

Ako pogledamo iz još šire perspektive i uzmemo u obzir inkarnaciju u najopštijim crtama, to nisu „oni“ tamo neki koji su odlučivali u naše ime, to smi i dalje mi – a mi i dalje možemo da biramo. Svaki pojedinac svakog dana pravi taj izbor za sebe, bira između ega i duhovnosti, između straha i ljubavi, između borbe i prihvatanja. U tome je sva odgovornost i sav teret, sva sloboda koju imamo i sva nesreća koja proističe iz uporne egocentričnosti.

Zakon uzroka i posledice

Ono što se događa, što je vidljivo kao simptom, uvek ima svoj uzrok. Posledice naših izbora – iako smo te izbore načinili nesvesno – nisu božija kazna za neki naš ili praroditeljski greh, nisu prokletstvo bačeno na nas nedužne, nego materijalizacija onoga što postoji u nama.

Jedino što možemo da učinimo jeste da shvatimo kako zakon uzroka i posledice funkcioniše i kako možemo da ga primenimo za sopstvenu dobrobit. Možemo da budimo svoju svest i da spoznajemo uzroke u nama, koji nam svojim posledicama zagorčavaju život. Mnoge stvari se odvijaju bez naše svesti o njima, ali to ne znači da se odvijaju i bez našeg pristanka – čim nam se nešto dešava, znači da smo sarađivali sa tim dešavanjem i omogućili ga.

Editors choice