Mnogo je kozmetičkih preparata kojima se zna samo jedna namena, a onda igrom slučaja otkrijemo da ih možemo koristiti i u neke druge svrhe. Upravo je to slučaj sa kozmetičkim preparatima i proizvodima o kojima ćemo vam danas govoriti, pa se zato nikako ne ustručavajte da ih iskoristite i u neke druge svrhe od one prvobitne. Evo o kojim je to proizvodima reč.

Korektor

Verovatno ste već upoznate sa tim da stavljanjem malo korektora na ivicu vaših usana možete održati postojanost vašeg karmina duži vremenski period. Međutim, odabir adekvatnog korektora je takođe izuzetno važan. Osim toga što ćete uz pomoć njega prekriti sve svoje nedostatke, vrlo lako ćete učiniti da vaše usne izgledaju punije, a samim tim i zanosnije duži vremenski period.

Četka za kosu

Iako se mnoge od nas pre odlučuju za češalj umesto za četku za kosu, ovaj kozmetički preparat vam može pomoći da neke frizure dovedete u red. To važi, pre svega, za lokne, jer ćete ukoliko četkom sa metalnim iglicama prođete kroz tek uvijenu kosu, njoj dati na volumenu, a ujedno učiniti da lokne izgledaju još lepše i prirodnije. Zato se ne ustručavajte da upravo ovaj proizvod iskoristite i za nešto više od onoga što je njegova osnovna namena.

kozmeticki preparati sa dvostrukom namenom 1 Kozmetički proizvodi koji imaju DVOSTRUKU namenu

Četkica za nanošenje senke za oči

Osim što je koristite za nanošenje senke na kapke, četkicu za šminkanje možete iskoristiti i da proverite da li su vam nokti adekvatno tretirani pre lakiranja. Naime, ukoliko ste skidali prethodni lak za nokte ili stavljali ulje za tretiranje noktiju, sve što treba da uradite jeste da pređete ovom četkicom preko vaših noktiju i skinete sav višak ulja ili drugih preparata koje ste koristili u nezi noktiju. Tako ćete biti uvereni da su vaši nokti potpuno suvi i dovoljno dobro tretirani pre nego što počnete da ih lakirate.

Comments