Za sada roze, žuta i zelena deluju kao boje Instagrama za leto Gospodnje 2018. godine, ali kako stvari stoje to će veoma brzo da se promeni jer vedra plava brzim korakom otvara sebi put ka vrhu i postavlja se kao jedna od vodećih boja za jesen/zimu 2018. Možda gorepomenute vode za leto, ali nežno plava je definitivno kraljica jeseni! Kada dođe septembar (koji je već iza ćoška, ja ne znam da li sam jedino ja šokirana tom informacijom, ali ne mogu da se pomirim sa njom baš najbolje), odjednom na sve strane izniknu zemljano braon nijanse, tamno narandžasta i sve nijanse sive (i ima ih više od 50!). Ipak, trendovi za ovu jesen obećavaju nešto drugačije. Protiv jesenjeg sivila se borimo svetlo plavim nebom, nijansom koja obećava da će učiniti stvari malo lakšim i vedrijim. Nosimo lepo vreme svuda sa sobom, to je izgleda plan modne zajednice za ovu jesen. Uverena sam da je to sve jer znamo da je leto pri kraju, a šta ga bolje održava u sećanju nego blistava plava i to baš ona nijansa koja je sinonim za dug lenji letnji dan na plaži. Ležiš na pesku i gledaš pravo ispred sebe u veliko plavetnilo. To će nas pratiti na svakom koraku dok opada lišće, a dani postaju kraći. Sa očiglednim razlogom razume se.

Zahvaljujući Instagram ekipi već imamo i više nego dovoljno predloga i ideja kako nositi ovu nijansu, dovoljno inspiracije i ključne komade. Džemperi od mohera, kožne torbe, patike… Plava se sa sigurnošću nalazi sad već svuda, a ovo su ključni komadi koje ćemo voleti.

Puder plava torba

Od minijaturnih torbi do velikih tote modela, plave torbe su svuda. Počelo je sve sa pastelnim trendom, a završilo tako što su ostale nijanse malo po malo pale u drugi plan, a plave lepotice su se istakle. Ako nužno osećaš potrebu da kombinuješ i ne možeš da se izboriš protiv toga, onda je i lak u ovoj nijansi sasvim dovoljan par tvojoj torbi, ili recimo zlatna ogrlica sa ponekom perlom u ovom tonu. Ako ne, za šta navijamo, samo je ponesi sa sobom uz bilo šta. Pravi model će ti biti najbolji prijatelj u svim aktivnostima od poslovnih do zabavnih.

Comments