Opsesija kratkom kosom devedesetih je trenutno jača nego ikada. Muškarci puštaju kosu da im poraste, a žene je šišaju. Svi smo ponovo u fazi u kojoj volimo kratke kose i super se osećamo kada pravo iz tuš-kabine izletimo na ulicu, jer nam je kosa već sređena i spremna. Naravno, kratka kosa ne znači kompletni nedostatak nege, već samo da je nega dosta lakša. Evo najpopularnijih frizura devedesetih koje možete da isprobate. 

Godinama sam imala dugačku, da ne kažem previše dugačku kosu, i bila sam rešila da se ošišam i da je doniram. Kada sam otišla u salon, u glavi sam imala zamisao o bob frizuri, kratkoj kosi, ali ne previše kratkoj. Međutim, u salonu mi je frizerka predložila upravo ovakvu frizuru i bila sam potpuno oduševljena kada me je ošišala. Nisam se nikada osetila toliko rasterećeno i svoje. Mislim da mi kratka kosa potpuno ide uz karakter. Sada je zaista bob style, ali se sećam da sam mesecima obožavala da ubacim prste u svoju kratku kosu odmah iznad vrata i to sam radila mahinalno. Primetila sam da mi je kosa mnogo porasla onda kada nisam više mogla to da uradim. Zato svima predlažem, svima koji se misle da li da se ošišaju dok čitaju ovaj tekst, da to obavezno urade, i da traže upravo ovakvu frizuru.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Mara Roszak (@mararoszak)

Svi uglavnom pomislimo na momenat kada će kosa početi da raste, jer it’s all fun and games dok je frizura sveže ošišana i dok je kosa oblikovana. Ali, onda kada počne da raste, pa posle izvesnog vremena izgubi oblik, onda svi zažalimo što smo se ošišali. Međutim, ova frizura je stvarno super za održavanje! Kad heartthrob hairstyle počne da raste, nakon izvesnog vremena će kosa lepo da slegne i izgledaćete upravo kao Cameron Diaz devedesetih.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели 80/90s/00s (@90s.daily)

Verovali ili ne, Cameron i Leonardo DiCaprio imaju istu frizuru, istu dužinu kose. Ali Leo je drugačije stilizuje. Kao što vidite, njegove šiške su duže nego ostatak kose, ali ih začešljava unazad, tako da mu je lice kompletno otkriveno. Lično obožavam period u kom je ova frizura bila popularna jer su i momci i devojke imali istu dužinu kose i svi su izgledali zaista stylish.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели 80/90s/00s (@90s.daily)

Brad Pitt je furao svoju verziju heartthrob frizure jer su mu šiške bile uredno podšišane i stilizovane na čelu. Nekad ih sklanja sa jedne strane, a nekad ih je nosio na sredini.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели 80/90s/00s (@90s.daily)

Mušku verziju heartthrob frizure sada možemo da vidimo kod muškaraca kao što su Shawn Mendes ili korejska muška grupa BTS. Svi do jednog furaju ovu frizuru, razlikuje im se samo boja kose, što, naravno, naš posao da ih razlikujemo čni dodatno teškim.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели BTS official (@bts.bighitofficial)

Kada počne da raste, možete početi da je loknate, ukoliko vaša kosa nije prirodno talasasta ili loknasta. Svako ko ima prirodne lokne bi trebalo da isproba ovaj hairstyle jer zaista izgleda romantično kao nijedna druga frizura. Kraća kosa odmah iznad vrata i duže šiške će lepo da uokvire lice.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели alyssa coscarelli (@alyssainthecity)

Nakon što kosa preraste dužinu, koju je devedesetih imala Cameron Diaz, imaćete super bob hairstyle. Međutim, biće joj potrebno malo više vremena da poraste i da dostigne ovu dužinu. Imajte na umu da se kraća kosa češće šiša od duge, tako da ćete frizerski salon posećivati više nego što ste navikli, ali ćete uvek imati super frizuru, čak i u momentima dok bude rasla.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели ELLEN GAMPER (@ellengamper)

Onda dolaze momenti u kojima ćete poželeti nešto da promenite, ali nemojte. Ova dužina je savršena za održavanje, lako ćete je savladati ako je loknasta i gusta, i super će vam stajati ako imate svilenkastu i ravnu kosu jer ćete izgledati kao da se svakoga dana fenirate.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели elisa_sofia (@elisa_sofia)

Naslovna fotografija: instagram.com/mararoszak

Milica Antić

Comments